Οι Ρουμάνοι προτιμούν Θεσσαλονίκη και το 2012

Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα από τις συζητήσεις με τους επαγγελματίες του τουρισμού της Ρουμανίας, την ώρα που οι αφίξεις από την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων αντισταθμίζουν τις απώλειες από τη μεγάλη πτώση των Ελλήνων επισκεπτών στη Θεσσαλονίκη.

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης από τη συμμετοχή της ως συνεκθέτης στο περίπτερο του ΕΟΤ στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βουκουρεστίου (TTR), η οποία διοργανώθηκε από τις 15 ως τις 18 Μαρτίου 2012 στη ρουμανική πρωτεύουσα. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Ρουμάνοι τουρίστες κατευθύνονται κυρίως σε θέρετρα της Βόρειας Ελλάδας, ενώ πέρυσι, η προτίμησή τους για τη Θεσσαλονίκη διατηρήθηκε σε υψηλή θέση. Συγκεκριμένα, το 2011 διανυκτέρευσαν στη νύμφη του Θερμαϊκού 26.265 Ρουμάνοι, ενώ η αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά έφτασε στο 18,3%.

Το υψηλό επίπεδο παροχών στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές και τις ευκαιρίες που δίνει η πόλη για διασκέδαση, αγορές, ξεναγήσεις και επαγγελματικές συναντήσεις θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των Ρουμάνων τουριστών και το 2012, όπως φάνηκε από όλες τις ενδείξεις. 

Σκοπός της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης για φέτος, είναι να κάνει ένα μεγαλύτερο άνοιγμα στη ρουμανική αγορά, καθώς πιστεύει πως η ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων μπορεί να αποτελέσει «σταθερή αξία» για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που έχει επηρεάσει αναμφίβολα και τον τουριστικό κλάδο.  

Η μεγάλη προσέλευση του κοινού ήταν ένα από τα χαρακτηριστικά της τουριστικής έκθεσης του Βουκουρεστίου, καθώς τα αισθήματα των Ρουμάνων για την Ελλάδα είναι ιδιαίτερα φιλικά. Το ελληνικό περίπτερο επισκέφτηκαν σημαντικοί tour operators για να κλείσουν ελπιδοφόρες συμφωνίες στην αγορά της Θεσσαλονίκης. 

Την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος, ο οποίος είχε σειρά επαφών με φορείς και επαγγελματίες του Βουκουρεστίου, με στόχο την άνοδο του τουριστικού ρεύματος που κατευθύνεται σε ένα δημοφιλή και αγαπημένο προορισμό για τους Ρουμάνους, τη Θεσσαλονίκη.

Στην έκθεση συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης κ. Νίκος Σαπουντζής και ο Πρόεδρος του TCVB κ. Γιάννης Ασλάνης. Το ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκε και ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνος Ζήκος

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.