ΠΝΟ: Να βρεθεί άμεσα λύσεις για εργασιακά & συντάξεις

Αντίθετη με τις περικοπές σε συντάξεις και μισθούς είναι η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, ζητώντας από την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα.

“Η ΠΝΟ απορρίπτει και αντιτάσσεται σθεναρά και αποφασιστικά στην λογική ότι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι πρέπει να σηκώσουν το βάρος της οικονομικής κρίσης στην οποία έφτασε η χώρα από τους λανθασμένους χειρισμούς όλων των Κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών, με αποτέλεσμα την εξαθλίωση και την περιθωριοποίηση του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού της χώρας.”, τονίζεται στην ανακοίνωσή της ομοσπονδίας.

Επιπλέον, καταγγέλει ότι η κυβέρνηση «έβαλε βαθιά το χέρι» στα αποθεματικά του ΕΛΟΕΝ για να «καλύψει» υποτιθέμενες ανάγκες της, τη στιγμή που αποτελεί αυτοτελή λογαριασμό και φορέα ιδιωτικού δικαίου με χρηματικούς πόρους από εισφορές των ναυτικών και μηδενική επιβάρυνση του δημοσίου για τις λειτουργικές του δαπάνες.

Ακόμη δηλώνει ότι είναι κάθετα αντίθετη με οποιαδήποτε απόπειρα κατάργησης του Γραφείου Εύρεσης Ναυτικής Εργασίας και την υπαγωγή του στον ΟΑΕΔ, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της για την διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του Γραφείου και την χωρίς άλλη καθυστέρηση ίδρυση Ειδικού Ταμείου Ανεργίας Ναυτεργατών. 

Ειδικά σε ό,τι αφορά το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (ΝΑΤ), η ΠΝΟ ζητά την αυτοτελή διατήρησή του και την άμεση επιχορήγησή του από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε σταματήσουν οι περικοπές κυρίων και επικουρικών συντάξεων. Επίσης, η επιδείνωση του επιπέδου της παρεχόμενης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ναυτεργατών και των οικογενειών τους και η επαπειλούμενη ένταξή τους στον ΕΟΠΥΥ από τον Οίκο Ναύτου όπου σήμερα καλύπτονται, τους έχει οδηγήσει κυριολεκτικά σε απόγνωση.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.