ΠΟΞ: Από 30-50% η μείωση των κρατήσεων ανά την Ελλάδα

Από 30-50% κυμαίνεται ο ρυθμός των κρατήσεων ανά την Ελλάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ).

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, η αρνητική δημοσιότητα που λαμβάνει η χώρα μας το τελευταίο διάστημα έχει ως αποτέλεσμα, ο ρυθμός των κρατήσεων που εισάγονται στα συστήματα των ξενοδοχείων να παρουσιάζει (εκ νέου) υστέρηση, σε σχέση με το προ των εκλογών διάστημα, ανάλογα με την περιοχή και την αγορά προέλευσης, που κυμαίνεται μεταξύ 30% και 50%.

Ειδικότερα:

· Κέρκυρα, μείωση του ρυθμού των κρατήσεων πέριξ του 50%,

· Κρήτη: μείωση του ρυθμού των κρατήσεων πέριξ του 50%.

· Κυκλάδες: μείωση του ρυθμού των κρατήσεων πέριξ του 30% 

· Κως: μείωση του ρυθμού των κρατήσεων πέριξ του 40%. Επιπλέον, παρατηρούνται λίγες, ευτυχώς, ακυρώσεις, σε επιβεβαιωμένες και προπληρωμένες κρατήσεις.

· Πελοπόννησος, μείωση του ρυθμού των κρατήσεων πέριξ του 50% 

· Χαλκιδική μείωση του ρυθμού των κρατήσεων πέριξ του 30%.  

Σημειώνεται πως ο συνήθης αριθμός κρατήσεων, αυτήν την εποχή, σε επίπεδο επικράτειας, ανέρχονται στο επίπεδο των 110.000 κρατήσεων ημερησίως. Εύκολα επομένως μπορεί να γίνει αντιληπτή η απώλεια εσόδων για τη χώρα, στην περίπτωση που, τελικά, οι “διαφυγούσες” κρατήσεις κατευθυνθούν σε ανταγωνιστικούς προορισμούς, τονίζει η ΠΟΞ στην ανακοίνωσή της.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.