Π.Γερουλάνος: Το λιγότερο που μπορούσα να κάνω ήταν να παραιτηθώ

“Ήταν υποχρεώσή μου να παραιτηθώ”, τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού κ.Π.Γερουλάνος στην πρώτη του συνέντευξη μετά τη ληστεία στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, που έδωσε στη δημοσιογράφο της ΝΕΤ, κα Σαράφογλου.

Ο κ.Γερουλάνος, ανέφερε χαρακτηριστικά σχετικά με την παραίτησή του: “Όταν είσαι Υπουργός Πολιτισμού της Ελλάδας και έχει χτυπηθεί η Ολυμπία είναι το λιγότερο που μπορείς να κάνεις. Επίσης υπάρχει και ένα δεύτερο κομμάτι που με αφορά άμεσα και αυτό είναι ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πια ειδικά μετά τη πρώτη ένοπλη ληστεία που έχει γίνει σε ελληνικό μουσείο ότι οι εποχές έχουν αλλάξει τελείως. ‘Όπως έλεγε ένας πολύ στενός μας συνεργάτης, τη δεκαετία του ’60 μπορεί ο κόσμος να ήταν ακόμα πιο φτωχός αλλά δεν σκεφτόταν ποτέ να χτυπήσει ένα μουσείο και να κλέψει τον πολιτισμό της Ελλάδας.”

Επίσης, ο υπουργός, ανέφερε ότι γίνονται έρευνες για να δουν τι πήγε στραβά και υπήρχε μόνο ένας φυλακας στο μουσείο τη στιγμή που θα έπρεπε να υπάρχουν τρεις.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.