Συνεργασία ΕΞΑΑΑ – Περιφέρεια Αττικής

«Πρωτόκολλο Συνεργασίας» υπέγραψαν η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής & Αργοσαρωνικού και η Περιφέρεια Αττικής, για συνέργειες με στόχο την προβολή και ανάδειξη του προορισμού «Αθήνα- Αττική».

Η Περιφέρεια Αττικής και η ΕΞΑΑΑ θα συνεργαστούν στο πλαίσιο του Έργου «Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Αττικής» το οποίο συγχρηματοδοτείται από πόρους της Ε.Ε. και ολοκληρώνεται το 2015 με τελικό δικαιούχο την Περιφέρεια Αττικής. Το «Σύμφωνο» υπογράφηκε την Τετάρτη 12/02/2014 μεταξύ του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρού και του Προέδρου της ΕΞΑΑΑ κ. Αλέξανδρου Βασιλικού στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής προκειμένου να επισφραγισθεί επίσημα η συνεργασία των δύο φορέων.

Η Περιφέρεια Αττικής και η ΕΞΑΑΑ, μέσω του «Πρωτόκολλου Συνεργασίας» δεσμεύτηκαν και τυπικά να αξιοποιήσουν τα σημεία επαφής τους και μέσα από πρωτότυπες ιδέες και προτάσεις να δουλέψουν από κοινού για την επανατοποθέτηση του προορισμού στις βασικές διεθνείς αγορές και για την αποκατάσταση της φήμης της Αθήνας.

Η ΕΞΑΑΑ και η Περιφέρεια Αττικής με τους όρους του «Πρωτοκόλλου Συνεργασίας» έχουν επίσης ορίσει με σαφήνεια τον τρόπο που θα εργαστούν τους σε κοινές δράσεις όπως π.χ. ο σχεδιασμός και η υλοποίηση «ταξιδιών εξοικείωσης» (fam trips για ξένους tour operators και ταξιδιωτικούς πράκτορες και press trips για δημοσιογράφους εντύπων μεγάλης κυκλοφορίας σε σημαντικές τουριστικές αγορές). Τα ταξίδια εξοικείωσης και ενημέρωσης δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων στοχεύουν να αναδείξουν όλα τα θεματικά τουριστικά προϊόντα της Αθήνας και του Αργοσαρωνικού (συνεδριακός τουρισμός city-break, τουρισμός διακοπών, yachting, κ.ά.) στις αγορές στόχους. Φυσικά, θα υπάρχει συνεργασία και σύμπνοια των δύο φορέων (και) σε επίπεδο παρουσίας αλλά και παρουσίασης του προορισμού Αθήνα – Αττική στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις όπου τόσο η Περιφέρεια Αττικής όσο και η ΕΞΑΑΑ συμμετέχουν. Επίσης θα υπάρξουν επιπρόσθετες συνέργειες σε δράσεις επικοινωνίας και δημοσιότητας μέσω website, social media κ.λπ. Στις προσπάθειες συμπεριλαμβάνονται καμπάνιες και διαγωνισμοί μέσω διαδικτύου, προώθηση ενημερωτικού υλικού και για τον προορισμό αλλά και για τα αθηναϊκά ξενοδοχεία κ.ά. Τέλος η Π.Α. και η ΕΞΑΑΑ θα υποστηρίξουν στοχευμένα και από κοινού σημαντικά καλλιτεχνικά δρώμενα και εκδηλώσεις που προβάλλουν τον προορισμό στην Ελλάδα και διεθνώς.

Όπως είπε ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Σγουρός: «Σήμερα επισφραγίσαμε μια συμφωνία συνεργασίας, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι το όραμά μας για την τουριστική ανάπτυξη της Αττικής είναι κοινό. Τοπική Αυτοδιοίκηση και επαγγελματίες του τουρισμού έχουμε τη δυνατότητα και τη δύναμη να χαράξουμε κοινή πολιτική, να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας και να ενισχύσουμε το κοινό μας αίτημα που δεν είναι άλλο από το να δώσουμε στην Αττική και την Αθήνα τη θέση που της ταιριάζει στον τουριστικό χάρτη. Η περιοχή μας είναι πολύπαθη όσο είναι και υπέροχη. Είναι χρέος μας να αναδείξουμε την Αττική και τα νησιά της αρμοδιότητάς μας, ειδικά μέσα σε μια περίοδο γενικευμένης κρίσης, στην οποία διαφαίνεται ότι ο τουρισμός αποτελεί τη βαριά μας βιομηχανία. Από την πλευρά μας, ως Περιφέρεια, όλα αυτά τα χρόνια δουλεύουμε πάνω στον εκσυγχρονισμό των υποδομών και την ανάπτυξη του τόπου μας. Παράλληλα δουλεύουμε και για την προβολή του και την τουριστική του επισκεψιμότητα με συγκεκριμένες ενέργειες, όπως το σημερινό Μνημόνιο Συνεργασίας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο την Ενωση Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής και Αργοσαρωνικού, όσο και το Υπουργείο Τουρισμού για την αγαστή συνεργασία τους μαζί μας, διαπιστώνοντας ότι μοιραζόμαστε κοινούς στόχους. Ο Τουρισμός μπορεί να αποτελέσει το άρμα πάνω στο οποίο θα κινηθούμε προς την ανάπτυξη.»

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΞΑΑΑ κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, επεσήμανε πως «αυτό ειδικά το πρωτόκολλο συνεργασίας έχει μεγάλη σημειολογική αξία αφού για πρώτη φορά ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας «δίνουν τα χέρια» ξεκάθαρα και αποφασισμένα, προκειμένου να συνεργαστούν «επί χάρτου» πάνω στην προβολή και προώθηση ενός προορισμού όπως η Αθήνα – Αττική, άκρως σημαντικού για την χώρα αλλά και άκρως ταλαιπωρημένου και δυσφημισμένου. Χωρίς αλληλεπικαλύψεις, χωρίς παράλληλες αναποτελεσματικές δράσεις, χωρίς κατασπατάληση κονδυλίων για το ίδιο ζητούμενο αλλά με κοινό βηματισμό, θεωρούμε πως μπορούμε να συντονιστούμε από κοινού για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να δώσουμε το παράδειγμα για περισσότερες τέτοιες συνέργειες στο μέλλον. Ο προορισμός «Αθήνα» δε, και λέγοντας «Αθήνα» αναφέρομαι σε όλη την Αττική και τα νησιά του Αργοσαρωνικού, διαθέτει και ποιότητα και αντοχές αλλά κυρίως απεριόριστες δυνατότητες που οφείλουμε από κοινού να αναδείξουμε».

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.