Σχολική εκδρομή στις Σέρρες

Η πόλη των Σερρών είναι κτισμένη σ’ ένα από τα πιο ταραγμένα σταυροδρόμια της Ευρώπης, διότι είναι μια από τις λίγες αρχαίες πόλεις που κατόρθωσε να διατηρήσει αδιάλειπτη ζωή από την αυγή των ιστορικών χρόνων μέχρι σήμερα. Πρώτη φορά εμφανίζεται στην ιστορία στις αρχές του 5ου αιώνα π.Χ. Την αναφέρει ο Ηρόδοτος με το όνομα Σίρις.

 

Σε αυτήν την πόλη αποφάσισαν οι μαθητές της 3ης τάξης του 1ου Γενικού Λυκείου Πετρούπολης να πραγματοποιήσουν τη σχολική τους εκδρομή. Πριν μερικά χρόνια, δεν θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί ότι οι εκδρομές θα ξέφευγαν από νησιά όπως η Ρόδος, η Κρήτη, η Κέρκυρα και πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη.

 

Τώρα από ότι φαίνεται το κόστος σε συνάρτηση με τις προσφερόμενες υπηρεσίες κάνουν τη διαφορά και φέρουν στο προσκήνιο πόλεις που παλαιότερα δε θα είχαν καμία τύχη.  

Σε αυτό το μικρό ταξίδι οδηγός μας είναι ο Χρήστος Σαγρέδος και τον ευχαριστούμε που μοιράστηκε μαζί μας αυτήν του την εμπειρία.  

Με τι κριτήρια επιλέξατε την τοποθεσία για την εκδρομή; 

Χρήστος Σαγρέδος: Ήταν ένα σύνολο παραγόντων.. θέλω να πω ότι από τη μια δε γινόταν να πάμε πενθήμερη εκδρομή γιατί το κόστος ανέβαινε πολύ ψηλά κι από την άλλη για να πάμε τουλάχιστον μια τετραήμερη έπρεπε να διαλέξουμε ένα μακρινό προορισμό… προτάθηκαν λοιπόν διάφοροι προορισμοί..τα νησιά αποκλείστηκαν λόγω καιρού και φυσικά λόγω κόστους , το Πήλιο για καθαρά οικονομικούς επίσης λόγους (είναι απ’ τους ακριβούς προορισμούς), η Θεσσαλονίκη γιατί είναι πόλη και θέλαμε να ξεφύγουμε από μια δεύτερη Αθήνα, κι έτσι έμειναν οι Σέρρες που συνδύαζαν όλα τα αντίθετα θετικά.. ήταν μακριά, ήταν φτηνά, είχε χιονοδρομικό κέντρο κ.τ.λ…

Σας άρεσε τελικά αυτή σας η επιλογή;

Χ.Σ.: Ναι, θεωρώ πως ήταν η καλύτερη επιλογή από τους προτεινόμενους προορισμούς… και για να είμαι ειλικρινής όταν κλήθηκα κι εγώ να ψηφίσω για τον προορισμό, τάχθηκα υπέρ των Σερρών..

Πόσα παιδιά συμμετείχαν;

Χ.Σ.: Χμμμμμμμμ… είχαμε μεγάλο θέμα στην αρχή , γιατί λόγω χαμηλής συμμετοχής μπορεί και να μην πηγαίναμε. ρυθμίστηκε τελικά το ζήτημα και πήγαμε με ένα group 25 ατόμων περίπου..

Τι σου άρεσε περισσότερο και ίσως σου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση;
Χ.Σ.: Όλα μου άρεσαν. Δεν υπήρξε κάτι που να μην μου αρέσει, εντούτοις δεν ήταν και κάτι πια τόσο αξιοθαύμαστο για να πω ότι μου έκανε εντύπωση. Είδαμε πολλά ωραία πράγματα, ας πούμε τη λίμνη Κερκίνη, το σπήλαιο Αλιστράτης και πώς γίνεται η εκτροφή βουβαλιών.. πήγαμε και στο χιονοδρομικό κέντρο να κάνουμε και το σκι μας , αλλά αυτό δεν μπορώ να πω ότι ήταν και το καλύτερο που έχω δει… ξέχασα να πω , ότι είδαμε και το οχυρό Ρούπελ στα σύνορα με τη Βουλγαρία.. αυτό ήταν πραγματικά πολύ ωραίο.

Αν σου δινόταν η ευκαιρία θα ξαναπήγαινες με τους φίλους σου ή με την οικογένειά σου εκεί;
Χ.Σ.: Θα ξαναπήγαινα άνετα.. γιατί δεν είναι ούτε πόλη, με την αυστηρή έννοια του αγχώδους αστικού βίου, δεν είναι όμως και χωριό – ας πούμε να θες να πας σε ένα bar ή να φας σε μια κρεπερί και να μην μπορείς… είναι όμορφοι οι ρυθμοί ζωής.. είχα πει μάλιστα ότι θα μου άρεσε να σπουδάσω εκεί..

Για όλες τις πόλεις της Ελλάδας, λόγω της οικονομικής συγκυρίας, δίνεται η δυνατότητα, να αποκτήσουν επισκέπτες φροντίζοντας ιδιαίτερα τις τιμές τους, την ποιότητα αυτών και τη σωστή προβολή. Όπως παρατηρούμε ο ευχαριστημένος πελάτης θα φέρει κόσμο στον τόπο που πέρασε καλά και θα διαφημίσει με τον καλύτερο τρόπο το μέρος όπου έμεινε κάποιες μέρες από τη ζωή του.   

Το Tourism Press εύχεται στους μαθητές της 3ης τάξης του 1ου Λυκείου Πετρούπολης να έχουν καλή επιτυχία στις εξετάσεις και να είναι όλη τους η ζωή τους πανέμορφή σαν μια ατελείωτη σχολική εκδρομή.

 

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.