Όλγα Κεφαλογιάννη: Δεν με ενδιαφέρει η υπουργική καρέκλα

olga-kefalogianni

Στα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας, μετά την απόφασή της να μην αποδεχθεί την πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για να αναλάβει το Υπουργείο Τουρισμού απάντησε, το πρωί της Παρασκευής, η βουλευτής Α’ Αθήνας της Ν.Δ. Όλγα Κεφαλογιάννη.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open και τους Γ. Σαραντάκο και Ι. Χασαπόπουλο, η κ. Κεφαλογιάννη σημείωσε:

«Δεν μίλησα τις προηγούμενες ημέρες, γιατί δεν ήθελα να δημιουργήσω περισσότερο θόρυβο και κυρίως να μην δώσω καμία λαβή σε παρερμηνείες και διαστρεβλώσεις.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά.

Επί τρία χρόνια, δούλεψα συστηματικά στον τομέα Πολιτισμού, σε έναν δύσκολο και απαιτητικό τομέα που μου ανέθεσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Έναν τομέα που όπως ξέρετε δεν είναι προνομιακός χώρος για το κόμμα μου, δυστυχώς.

Και αυτή ήταν η μεγάλη πρόκληση. Να δουλέψουμε σκληρά και να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου του πολιτισμού, της τέχνης. Να τους πείσουμε ότι έχουμε και σχέδιο και βούληση.

Υπήρξε αντιπολιτευτικό έργο με εκατοντάδες ερωτήσεις στη Βουλή, δεκάδες ομιλίες, συστηματική αντιπολίτευση, κατάθεση προτάσεων και ένα συγκροτημένο πρόγραμμα για την επόμενη ημέρα.

Ήμουν, λοιπόν, έτοιμη να προσφέρω όλες μου τις γνώσεις και τις δυνάμεις.

Ο Πρωθυπουργός, και μην ξεχνάμε ότι εκείνος αποκλειστικά αποφασίζει, μου πρότεινε το Υπουργείο Τουρισμού, στο οποίο θήτευσα την περίοδο 2012 – 2015. Πιστεύω ότι στο υπουργείο Τουρισμού είχα κάνει τον κύκλο μου, είχα μετρήσιμα αποτελέσματα, είχα προσφέρει ένα σημαντικό έργο και ήμουν έτοιμη να κάνω το επόμενο βήμα. Δεν υπάρχουν «οργανικές θέσεις» στην πολιτική. Θεωρώ ότι όταν έχεις ολοκληρώσει έναν κύκλο, οφείλεις να αφήσει το χώρο να δοκιμαστεί και να πετύχει κάποιο άλλο στέλεχος. Και αντιστοίχως, να δοκιμαστείς εσύ σε ένα νέο πεδίο.

Έχοντας δουλέψει επί τόσα χρόνια στον τομέα του Πολιτισμού, με μία συμφωνία ότι “αυτή θα είναι η θέση σου σε ένα κυβερνητικό πόστο”, και τελικά υπάρχει μια διαφορετική επιλογή, αποφάσισα να παραμείνω βουλευτής. Να δώσω από εκεί τη μάχη της υπεράσπισης του κυβερνητικού έργου. Θα είμαι παρούσα στην μεγάλη μάχη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης για την πολιτική αλλαγή, την ανάπτυξη της χώρας, την ανάταξη της μεσαίας τάξης».

Αναφορικά με τα σενάρια περί «υπερ-υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού», η βουλευτής Α’ Αθήνας ανέφερε:

«Από την περίοδο που ανέλαβα τον τομέα πολιτισμού υπήρχε η σκέψη του Προέδρου για τη δημιουργία ενός υπουργείου πολιτισμού και τουρισμού. Η σύζευξη όπως λέγαμε τότε, δυο τομέων που μαζί μπορούν να δώσουν μια νέα αναπτυξιακή διάσταση.Ο τουρισμός μας για να μπορέσει να αποκτήσει ποιοτικά χαρακτηριστικά θα πρέπει να συνδεθεί με τον Πολιτισμό. Το σχέδιο αυτό δεν προχώρησε. Αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Είμαι στην πολιτική για να προσφέρω. Να είμαι δημιουργική και να προσφέρω στην πατρίδα μου. Δεν θέλω να γίνω υπουργός για να γίνω υπουργός. Δεν με ενδιαφέρει απλώς να κάτσω σε μία καρέκλα».

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.