2030: Το μέλλον του τουρισμού μακριά από τη Μεσόγειο…

Περίπου 2 εκ. δις άτομα πρόκειται να ταξιδεύουν σε δύο δεκαετίες από σήμερα εκτός των συνόρων της χώρας τους, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού. Αυτό είναι πράγματι καλό νέο αλλά η συνέχεια δεν είναι ευχάριστη για την Ελλάδα καθώς οι παραδοσιακοί προορισμοί πιθανόν να μείνουν στα αζήτητα…

Κάθε χρόνο οι διεθνείς μετακινήσεις θα αυξάνονται με ρυθμό 3,3% (δηλαδή 43 εκ. επιπλέον άτομα θα ταξιδεύουν εκτός της χώρας τους) ενώ μέχρι το 2030 θα ταξιδεύουν καθημερινά σε άλλες χώρες περίπου 5 εκ. άτομα, αναφέρει η μελέτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, “Tourism Towards 2030”, που παρουσιάστηκε πρόσφατα.
Μέχρι εδώ τα νέα είναι καλά: Αυξάνονται οι τουρίστες, αυξάνονται οι πιθανότητες κάποιοι από αυτούς να επιλέξουν για τις διακοπές τους την Ελλάδα.
Η μελέτη όμως λέει άλλα: Οι αναδυόμενες οικονομίες θα γίνουν οι οδηγοί της της τουριστικής ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια καθώς θα είναι οι νέοι δημοφιλείς προορισμοί.
Αναδυόμενοι προορισμοί όπως η Ασία, η Λατινική Αμερική, η Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, η Μέση Ανατολή και η Αφρική αποκτούν περαιτέρω προοπτικές καθώς προβλέπεται ότι θα έχουν διπλάσια αύξηση από ότι οι παραδοσιακοί προορισμοί της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης.
Μέχρι το 2015 οι αναδυόμενες οικονομίες θα έχουν περισσότερες αφίξεις διεθνών τουριστών από τις ανεπτυγμένες και μέχρι το 2030 το μερίδιο θα αυξηθεί στο 58%.
Επίσης, η μελέτη προβλέπει ότι μέχρι το 2030 η ΒορειοΑνατολική Ασία θα είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός τουριστών, ξεπερνώντας σε διεθνείς αφίξεις τη Νότια Ευρώπη και τις χώρες της Μεσογείου.
Γιατί αυτή η στροφή στις επιλογές των τουριστών; Διότι όπως αναφέρεται στη μελέτη οι περισσότεροι τουρίστες θα προέρχονται από την Ασία και τις χώρες του Ειρηνικού ενώ οι Ευρωπαίοι ταξιδιώτες θα ακολουθούν σε αριθμό.
Με τα νέα δεδομένα που προσθέτει η νέα μελέτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, τι μπορούμε να κάνουμε ως χώρα για να πετύχουμε το στόχο, δηλαδή να μπούμε στο χάρτη με τους κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο τα επόμενα χρόνια;
Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.