Μελέτες - Έρευνες

Amadeus:Μελέτη για την ψηφιακή μεταμόρφωση των αεροδρομίων

airport-pixabay-web

Η μελέτη, με τίτλο “Airport Digital Transformation”, που εκπονήθηκε από την Arthur D. Little, εξερευνεί τη μακρόχρονη δυναμική των ψηφιακών τεχνολογιών για τα αεροδρόμια και τονίζει την ανάγκη για μια ξεκάθαρη στρατηγική στροφή προς την ψηφιακή μεταμόρφωση

Η ανάπτυξη των παγκόσμιων αεροπορικών ταξιδιών, οι αυξανόμενοι περιορισμοί υποδομών και οι υψηλότερες προσδοκίες των ταξιδιωτών έχουν δημιουργήσει νέες προκλήσεις για τα αεροδρόμια: πως να μεγιστοποιήσουν τις υπάρχουσες υποδομές και να παρέχουν πραγματική αξία στα ενδιαφερόμενα μέρη.

Το περασμένο καλοκαίρι, η IATA (International Air Transport Association) προειδοποίησε ότι ένας αυξανόμενος αριθμός αεροδρομίων σε όλο τον κόσμο δεν έχουν τη δυνατότητα να διαχειριστούν όλες τις πτήσεις που επιθυμούν να προσφέρουν οι αεροπορικές εταιρείες. Και με την πρόβλεψη ότι ο αριθμός των επιβατών παγκοσμίως πρόκειται να διπλασιαστεί μέσα στα επόμενα 20 χρόνια, είναι ξεκάθαρη η πίεση για τα αεροδρόμια να προσαρμοστούν σε ένα νέο περιβάλλον.

Με αυτό το γεγονός υπόψη, η Amadeus ανάθεσε στην Arthur D. Little να εκτιμήσει τη δυναμική των ψηφιακών τεχνολογιών μέσα στο περιβάλλον των αεροδρομίων.

Η μελέτη τονίζει το πως οι νέες τεχνολογίες θα βοηθήσουν τα αεροδρόμια να επιτύχουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και να εξοικονομήσουν κόστη, καθώς επίσης και το πως η υιοθέτηση της ψηφιακής μεταμόρφωσης θα τους επιτρέψει να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες προσδοκίες επιβατών, αεροπορικών εταιρειών και ενδιαφερόμενων μερών.

Η μελέτη αναγνωρίζει επίσης έναν αριθμό εμποδίων για ψηφιακές επενδύσεις, όπως η έλλειψη στρατηγικής σαφήνειας για την ψηφιακή μεταμόρφωση, η έλλειψη συνεργασίας μεταξύ των αεροδρομίων και των αεροπορικών εταιρειών και ζητήματα που σχετίζονται με τις μη ψηφιακές νοοτροπίες εντός του περιβάλλοντος ενός αεροδρομίου.

Η μελέτη προσδιορίζει τρεις κατηγορίες τεχνολογιών, πάνω στις οποίες θα μπορούσαν να επικεντρωθούν τα αεροδρόμια:

  • Τεχνολογίες core enabling, όπως τα big data και η cloud τεχνολογία
  • Αυτοματοποίηση διαδικασιών και ενοποίηση, όπως το Internet of Things, οι mobile τεχνολογίες και τα έξυπνα ενεργειακά συστήματα
  • Τεχνολογίες fringe, όπως η εικονική μοντελοποίηση και το blockchain

Για τα αποτελέσματα της μελέτης η Arthur D. Little απευθύνθηκε σε υψηλόβαθμα στελέχη περισσοτέρων από 15 μεγάλων αεροδρομίων σε όλο τον κόσμο και έλαβε υπόψη απόψεις από μια πληθώρα ειδικών της βιομηχανίας.

Μπορείτε να κατεβάσετε τη μελέτη εδώ: https://amadeus.com/en/insights/white-paper/airport-digital-transformation1 

Μοιραστείτε τα νέα

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.