Αθήνα και Βιωσιμότητα: Η επόμενη μέρα

Αθήνα και Βιωσιμότητα - Η επόμενη Ημέρα

Ειδικό σήμα’ που θα αναγνωρίζει και θα προβάλλει στο κοινό την εναλλακτική διαχείριση των βιοαποβλήτων στα ξενοδοχεία, τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα “Διαχείριση Βιοαποβλήτων στις ξενοδοχειακές Μονάδες του Δήμου Αθηναίων” ανακοινώθηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώθηκε την Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2023, από τον Δήμο Αθηναίων και την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής και Αργοσαρωνικού σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

Το πρόγραμμα αυτό προσφέρει στα ξενοδοχεία καφέ κάδους για τα βιοαπόβλητα, και αποτελεί ένα βήμα προς την προώθηση της βιωσιμότητας στην πόλη.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κ. Μπακογιάννης, το προεδρείο της ΈΞΑΑΑ, εκπρόσωποι φορέων και ξενοδοχείων της Αθήνας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος επεσήμανε τη σημασία αυτής της πρωτοβουλίας για τη μετατροπή της Αθήνας σε μια “πράσινη πόλη” και τόνισε τη συνεργασία με τον κλάδο του τουρισμού.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων, κ. Νίκος Αβραμίδης, επεσήμανε τη σημασία του προγράμματος για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των ξενοδοχείων και των πολιτών, και τόνισε τη συνέχιση των προσπαθειών για την επέκταση του προγράμματος σε περισσότερες μονάδες.

Η Πρόεδρος της ΕΞΑΑΑ κα Λαμπρινή Καρανάσιου Ζούλοβιτς,στον χαιρετισμό της τόνισε το γεγονός ότι για πρώτη φορά τα Ξενοδοχεία εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αθηναίων έχουν τη δυνατότητα να λάβουν το ειδικό σήμα επιβράβευσης από τον Δήμο για την περιβαλλοντική τους δράση σχετικά με τη Διαλογή στην Πηγή των βιοαποβλήτων. Ανέφερε, επίσης, ότι το πρόγραμμα υλοποιείται στα ξενοδοχεία από το 2020 με επιτυχία, ωστόσο, τόνισε την ανάγκη ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης όλων καθώς και ο περιορισμός της παραγωγής αποβλήτων στην πηγή.

Σε παρόμοιο πνεύμα, ο Γ. Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής και Αργοσαρωνικού, κ. Ευγένιος Βασιλικός, επεσήμανε τη σημασία της βιωσιμότητας και της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στον τομέα του τουρισμού και κάλεσε για συνεχή ενημέρωση και εμπλοκή των επιχειρήσεων και των πολιτών. “Σημασία έχει -όπως είπε ο κ. Βασιλικός– να καταγραφεί με σαφήνεια η πραγματική εικόνα για το είδος και τον όγκο απορριμμάτων που ο καθένας μας παράγει και να εφαρμοστούν σύγχρονες πρακτικές, για την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος αλλά και τη προσαρμογή επιχειρήσεων και πολιτών σε όσα απαιτεί η Ευρωπαϊκή νομοθεσία αλλά και οι πραγματικές ανάγκες».

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.