Εφαρμογή προσωρινού ωραρίου λειτουργίας αρχαιολογικών χώρων και μουσείων

Την άμεση εφαρμογή προσωρινού ωραρίου λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων της χώρας ζήτησε ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Πέτρος Αλιβιζάτος με οδηγίες που απέστειλε την προηγούμενη εβδομάδα στη Γενική Γραμματέα Πολιτισμού του ΥΠΠΟΤ.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που απέστειλε, τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι θα λειτουργούν από τις 9.00 – 17.30 ενώ για το κοινό θα είναι ανοικτοί από τις 10.00 – 17.00, προσπαθώντας με τον τρόπο αυτόν να ξεπεραστούν τα προβλήματα επάνδρωσης σε φυλακτικό προσωπικό.

Το ωράριο αυτό δεν ισχύει για αρχαιολογικούς χώρους που λειτουργούν ήδη με δύο βάρδιες και πέραν τις 15:00, όπως η Ακρόπολη των Αθηνών, οι οποίοι συνεχίζουν με το υφιστάμενο ωράριο τους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του, ο κ. Αλιβιζάτος, έλαβε την απόφαση αυτή, εξαιτίας της καθυστέρησης των προσλήψεων εποχικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ λόγω εκλογών, η οποία δεν επιτρέπει την έκδοση σχετικής διοικητικής πράξης για το θερινό ωράριο, όπως επίσης και τις έντονες διαμαρτυρίες του τουριστικού κόσμου.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.