Επίσημη Έναρξη των Philoxenia-Hotelia και Real Estate Expo North

Εγκαίνια Philoxenia 2023

Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023, “άνοιξαν” κι επίσημα οι πύλες των Philoxenia-Hotelia και Real Estate Expo North, με την παρουσία της υπουργού κας Όλγα Κεφαλογιάννη, εκπροσώπων της κυβέρνησης, του Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κι άλλων αξιωματούχων.

Η υπουργός τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη από το βήμα της εκδήλωσης εγκαινίων της Philoxenia, υπογραμμίζει την ανθεκτικότητα του Ελληνικού Τουρισμού

Ευκαιρία να παρουσιαστεί ό,τι νέο και καινοτόμο στις ταξιδιωτικές υπηρεσίες και στη φιλοξενία, αλλά και συνολικά στην τουριστική δραστηριότητα χαρακτήρισε τη Philoxenia η υπουργός Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, από το βήμα των εγκαινίων των Philoxenia-Hotelia και Real Estate Expo North. Τόνισε μάλιστα πως είναι και μια ευκαιρία να καταγράψουμε και να συζητήσουμε τα προβλήματα, να συνομιλήσουμε για μια συλλογική ευθύνη που έχουμε, ώστε να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για τον κλάδο. Καλωσόρισε επίσης τη Βουλγαρία ως Τιμώμενη Χώρα, σημειώνοντας πως έχει εξέχουσα σημασία για τη χώρα μας και ειδικά για τη Βόρεια Ελλάδα.

Αναφερόμενη στον ελληνικό τουρισμό σημείωσε πως παρά τις αντιξοότητες επέδειξε αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα ως σύνολο, γιατί είχε στέρεες βάσεις και διαθέτει ένα πολύτιμο ανθρώπινο κεφάλαιο με αυξημένη τεχνογνωσία. Όπως ανέφερε δε, σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα στοιχεία, σημειώνεται σημαντική αύξηση σε αφίξεις και έσοδα πάνω ακόμα και από τα επίπεδα προ της πανδημίας.

H υπουργός Τουρισμού της Βουλγαρίας -Τιμώμενης Χώρας στην έκθεση- κα Zaritsa Dinkova χαρακτήρισε μεγάλη τιμή την επιλογή της Βουλγαρίας ως Τιμώμενης Χώρας στη Philoxenia

Γεγονότα όπως η Philoxenia είναι ευκαιρία για την εδραίωση μιας πλατφόρμας κοινών συνεργασιών, σημείωσε από την πλευρά της η υπουργός Τουρισμού της Βουλγαρίας -Τιμώμενης Χώρας στην έκθεση- κα Zaritsa Dinkova. Χαρακτήρισε μεγάλη τιμή την επιλογή της Βουλγαρίας ως Τιμώμενης Χώρας στη Philoxenia, ευχαρίστησε τη διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO για τη διοργάνωση και προσκάλεσε την ελληνική πλευρά να επισκεφθεί τη Βουλγαρία και να την ανακαλύψει.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, επαινεί την διοργάνωση των Philoxenia-Hotelia και Real Estate Expo North για τη Διεύρυνση της Συνεργασίας στον Τουριστικό Τομέα

Πολύτιμοι δρόμοι συνεργασίας που φέρνουν πιο κοντά τους φορείς και τους ανθρώπους του τουρισμού ανοίγονται μέσα από την άρτια διοργάνωση των τριών εκθέσεων, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), κ. Στάθης Κωνσταντινίδης. Πρόσθεσε δε πως η εξωστρέφεια και η εμβέλεια των εκθέσεων αποτυπώνονται στο πλήθος των ξένων εμπορικών επισκεπτών και των επιχειρηματικών συναντήσεων που προδιαγράφονται εξαιρετικά ενθαρρυντικές.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, Αναδεικνύει τη Philoxenia ως Κινητήριο Δύναμη για την Ανάπτυξη του Ελληνικού Τουρισμού και τη Δημιουργία Νέων Στρατηγικών Συνεργασιών.

Σε μια εξαιρετικά σημαντική χρονιά για τον τουρισμό η Philoxenia, η κορυφαία διεθνής έκθεση του τουριστικού κλάδου, έρχεται να δώσει περαιτέρω ώθηση στην αναπτυξιακή δυναμική του ελληνικού τουρισμού και στη δημιουργία νέων σημαντικών συμπράξεων και συνεργασιών, σημείωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, αναφερόμενος στα αυξημένα μεγέθη και την άρτια διοργάνωσή της.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, Αναγνωρίζει το Εκθεσιακό ‘Δίδυμο’ Philoxenia – Hotelia ως Κλειδί για τη Σύνδεση με την Παγκόσμια Τουριστική Αγορά και την Προώθηση των Τοπικών Προορισμών.

Συνώνυμο με το τουριστικό επιχειρείν είναι χρόνια τώρα το εκθεσιακό «δίδυμο» των Philoxenia-Hotelia, μια διοργάνωση που αφουγκράζεται την παγκόσμια τουριστική αγορά και συμβάλλει στην προβολή των προορισμών, σύμφωνα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα, ο οποίος χαρακτήρισε τις δύο εκθέσεις πολύ σημαντικό θεσμό που στηρίζει στην πράξη τη βαριά μας βιομηχανία και τους ανθρώπους του τουρισμού.

Η Πρόεδρος του ΕΟΤ, κα Άντζελα Γκερέκου, Επισημαίνει τη Διαχρονική Στήριξη του Οργανισμού στη Philoxenia, Τονίζοντας την Εξαιρετική Εξωστρέφεια της Έκθεσης Που Διατηρείται Έως και το 2023.

Τη διαχρονική στήριξη του ΕΟΤ στη Philoxenia υπογράμμισε η πρόεδρος του, κα Άντζελα Γκερέκου, σημειώνοντας πως ως Οργανισμός ξεκίνησε να στηρίζει την έκθεση από τη γέννησή της το 1985 και σήμερα είναι 2023. «Η εξωστρέφεια που έχει η Philoxenia τα τελευταία χρόνια είναι εξαιρετική» τόνισε.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της RM International, κ. Κωστής Μοσχονάς, αναδεικνύει την επικείμενη δυναμική της Real Estate Expo North, Philoxenia και Hotelia στη Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται να ζήσει ένα ακόμα δυναμικό εκθεσιακό τριήμερο με τη Real Estate Expo North, αλλά και με τις Philoxenia και Hotelia, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της RM International, διοργανώτριας της Real Estate Expo North, κ. Κωστής Μοσχονάς. «Φέτος κάνουμε ακόμα ένα βήμα και μαζί με την έκθεση φέρνουμε και το 3ο Real Estate Forum» πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Τάσος Τζήκας, αποδίδει στις δύο εκθέσεις Philoxenia – Hotelia τον τίτλο της κορυφαίας γιορτής του τουρισμού στην Ελλάδα

Έχουμε καταφέρει τα τελευταία χρόνια να κάνουμε τις δύο εκθέσεις τη μεγάλη γιορτή του τουρισμού στην Ελλάδα, τόνισε με τη σειρά του ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Τάσος Τζήκας, σημειώνοντας πως το φετινό εκθεσιακό πρόγραμμα κλείνει με μια πολύ καλή διοργάνωση, με αυξημένα μεγέθη κατά 30%. Υπογράμμισε δε την παρουσία της Βουλγαρίας ως Τιμώμενης Χώρας και τη σύσφιξη των δεσμών των δύο χωρών που αυτή αντανακλά.

Οι εκθέσεις Philoxenia και Hotelia έχουν συγκεντρώσει συνολικά 431 συμμετοχές από όλο το φάσμα της τουριστικής βιομηχανίας.

Ειδικότερα, στη Philoxenia οι άμεσες συμμετοχές εκθετών είναι 211 και οι έμμεσες 90, αυξημένες κατά 30% έναντι της περσινής διοργάνωσης, ενώ στη Hotelia οι εκθέτες ανέρχονται σε 130, αριθμός αυξημένος κατά 22% σε σχέση με πέρυσι.

Αύριο Σάββατο 11 Νοεμβρίου οι τρεις εκθέσεις θα λειτουργήσουν από τις 10:00 έως τις 20:00 και την Κυριακή 12 Νοεμβρίου από τις 10:00 έως τις 18:00.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.