Γ.Ρέτσος: Η αειφορία του τουρισμού συνδέεται με το χωροταξικό

Γιάννης Ρέτσος
Ο κ. Γιάννης Ρέτσος, πρόεδρος του ΣΕΤΕ


Ως μείζον πρόβλημα τοσο για τις επενδύσεις όσο και για την αειφορία στον τουρισμό χαρακτήρισε τη μη ύπαρξη εθνικού χωροταξικού ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Γιάννης Ρέτσος, μιλώντας σε δημοσιογράφους. 

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ αναφέρθηκε σε πληροφορίες σχετικά με την καθυστέρηση ύπαρξης εθνικού χωροταξικού και τον προγραμματισμό θέσπισης του σε δύο χρόνια σχολιάζοντας ότι "αυτό δεν είναι καλό νέο".

"Το θέμα της χωροταξίας ήταν πάντοτε μείζον θέμα" τόνισε ο κ. Ρέτσος εξηγώντας ότι η έλλειψη ενός εθνικού σχεδίου σε συνδυασμό με τη γραφειοκρατία είναι οι κύριοι λόγοι που δεν βλέπουμε μεγάλες επενδύσεις να υλοποιούνται στη χώρα μας.

Παράλληλα, τόνισε ότι το χωροταξικό συνδέεται άμεσα με την αειφορία (βιώσιμη ανάπτυξη) και ότι χωρίς αυτό δεν μπορεί να υπάρξει. "Για να έχεις αειφορία στον τουρισμό, έχει να κάνει με τη χωροταξία" δήλωσε.

Επίσης, αναφέρθηκε και στη γραφειοκρατία και πως η ανατροπή αποφάσεων ακόμη και μετά από Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ) καθυστερούν τις επενδύσεις, αποτελώντας βασικό πρόβλημα για όσους θέλουν να επενδύσουν.