Νέα μέτρα προστασίας COVID – 19 έως 4 Οκτωβρίου- Τι ισχύει

woman wearing face mask

Ανακοινώθηκαν τα νέα “Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα από τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 6:00”.

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο τουρισμού απαντά στις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με τη λειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων και των χώρων εστίασης:

  1. Τα τουριστικά καταλύματα που έχουν λάβει την πιστοποίηση “Health First” και τηρούν τα ειδικά πρωτόκολλα λειτουργούν όλο αυτό το διάστημα κανονικά.
  2. Οι εσωτερικές μετακινήσεις θα γίνονται με πιστοποιητικό εμβολιασμού, βεβαίωση νόσησης ή rapid test. Αντίστοιχα και για την είσοδο τους στην Ελλάδα από το εξωτερικό, οι επισκέπτες θα πρέπει να έχουν τα προαναφερόμενα δικαιολογητικά ή ψηφιακό πιστοποιητικό.
  3. Επιτρέπεται η είσοδος στην Ελλάδα από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χωρών της συμφωνίας Σένγκεν καθώς και από 39 τρίτες χώρες μεταξύ των οποίων, οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ρωσία.
  4. Η μέγιστη πληρότητα για τους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ, εστιατόρια, κ.λπ.) καθώς και για τα τουριστικά λεωφορεία είναι 85%.
  5. Επιτρέπεται η διεξαγωγή συνεδρίων και εκδηλώσεων με υβριδικό τρόπο.
  6. Η μάσκα είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους καθώς και στους εξωτερικούς χώρους που παρατηρείται συνωστισμός.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.