Τι είναι η Ανάπτυξη χωρίς Περιορισμούς (Inclusive Growth) στον Τουρισμό;

Το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, που γιορτάστηκε στην Ακτή Ελεφαντοστού, στις 27 Σεπτεμβρίου 2021, ήταν “Τουρισμός για Ανάπτυξη χωρίς Περιορισμούς” (Tourism for Inclusive Growth).

Τι είναι, όμως “ανάπτυξη χωρίς περιορισμούς” και πώς μπορεί ο τουρισμός να συμβάλλει σε αυτήν;

Ανάπτυξη χωρίς περιορισμούς (Inclusive growth) είναι, σύμφωνα με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης -OECD, η οικονομική ανάπτυξη που κατανέμεται δίκαια σε όλη την κοινωνία και δημιουργεί ευκαιρίες για όλους.

Στοχεύει στη μείωση των ανισοτήτων που δημιουργεί η οικονομική ανάπτυξη και στην παροχή ευκαιριών σε όλους, ώστε να ωφελούνται όλα τα κοινωνικά στρώματα, υποστηρίζοντας, παράλληλα, όσους βρίσκονται στο περιθώριο.

Ο τουρισμός έχει τη δύναμη και τη δυνατότητα να συμβάλλει σε αυτού του είδους την ανάπτυξη, όπως υποστήριξε στο μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, κ. Αντόνιο Γκουτέρες. Αν και συνεχίζει να υφίσταται τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού, τόσο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού όσο και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (European Bank for Reconstruction and Development) τονίζουν ότι ο κλάδος μπορεί να παρέχει ίσες ευκαιρίες για ευημερία και ανάπτυξη, ακόμη και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες καθώς σε νέους και σε γυναίκες.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.