Πώς να ξεχωρίσεις για μετακίνηση σε εσωτερική θέση επιχείρησης

man wearing blue suit

Πολύ συχνά, οι εσωτερικοί υποψήφιοι δεν αποδίσουν κατά την διαδικασία επιλογής στο 100% των δυνατοτήτων τους. Γιατί;

Πιστεύω για τους εξής λόγους:

1. Έχουν ήδη κάποια φήμη μέσα στην εταιρεία. Στηρίζονται σε αυτά που έχουν ήδη κάνει στο παρελθόν για να πάρουν την μελλοντική θέση εργασίας.

2. Θεωρούν οτι η δουλειά είναι ήδη δική τους, γιατί ανήκουν ήδη στην εταιρεία, οργανισμό. Είναι η εύκολη επιλογή.

3. Νομίζουν οτι τα ξέρουν όλα.

Συμβουλές για να ξεχωρίσεις

Προσπάθησε να καταλάβεις η νέα αυτή θέση τι είναι; Τι απαιτήσεις υπάρχουν;  Στην περιγραφή της θέσης εργασίας επισήμανε τι προσόντα, δεξιότητες και εμπειρία απαιτείται.

✓Κατά την προετοιμασία της αίτησης, δώσε έμφαση στις δεξιότητες σου και πως  αυτές ταιριάζουν στην νέα θέση. Επισήμανε τι θα φέρεις και πως θα προσθέσεις   αξία.

✓Ζήτησε από τον αρμόδιο προϊστάμενο για μια ανεπίσημη συζήτηση. Είναι μια   καλή ευκαιρία να αρχίζεις να κτίζεις την σχέση σου μαζί τους.   Προετοίμασε ερωτήσεις. Μπορείς να μάθεις τι ψάχνουν στον υποψήφιο πέρα από τα τυπικά προσόντα. Με αυτό τον τρόπο θα κατανοήσεις και εσύ καλύτερα εάν σου ταιριάζει αυτή η θέση  – ρόλος. Εάν όχι, πες το πριν από την επίσημη συνέντευξη, ώστε να μην σπαταλάτε άδικος χρόνος. Αυτό ενδυναμώνει και την αξιοπιστία σου μέσα στην εταιρεία.

✓Κάνε κάποια ανεπίσημη συζήτηση με κάποιο μέλος της ομάδας. Θα λάβεις μια ειλικρινής εικόνα, πως είναι η συγκεκριμένη ομάδα, πως εργάζεται, διαφορετική ίσως από αυτή του προϊσταμένου. Δείχνει ότι σκέφτεσαι σοβαρά τη νέα θέση. Κατά την προετοιμασία της συνέντευξης, φρόντισε να έχεις συλλέξει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι. Προετοίμασε απαντήσεις σύντομες και περιεκτικές.

Καλή επιτυχία!!!

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.