goals-pixabay_640

Πως οι στόχοι της νέας χρονιάς μπορεί να μας περιορίζουν

Αυτές τις μέρες πελάτες και φίλοι, μου εκφράζουν την ανησυχία τους «τι στόχους θα θέσω για το νέο έτος;».

Προβληματίστηκα αρκετά  ζώντας σε μια χώρα με συνεχείς ανακατατάξεις και αντιλαμβανόμενη την ανάγκη να έχουμε ένα σκοπό,  ένα κίνητρο.

Πριν αναρωτηθούμε ποιος θα είναι ο στόχος μας προτείνω να κάνουμε στον εαυτό μας τις εξής ερωτήσεις:

  • Ποσό δεσμευόμαστε πραγματικά απέναντι σε εμάς τους ίδιους για την επίτευξη του;

  • Εάν δεν τα καταφέρουμε πως αντιδράμε και πως νιώθουμε; Αναπροσαρμοζόμαστε και συνεχίζουμε; Ή μας κατηγορούμε ως αποτυχημένους και σταματάμε οποιαδήποτε προσπάθεια;

  • Σημασία έχει ο στόχος για το στόχο ή η γενικότερη εικόνα, πχ να χάσω 10 κιλά, εάν δεν τα χάσω και χάσω 6, αλλά έχω αλλάξει την καθημερινότητα μου με πιο υγιής συνήθειες, τι θα συμβεί; Θα τα παρατήσω και θα είμαι αφοριστική για όσα έχω καταφέρει; Αλλά και το αντίθετο, εάν καταφέρω να χάσω 11 κιλά τελικά τι θα γίνει θα αρχίσω τις παλιές συνήθειες απλά για να παραμείνω στο στόχο;

Ίσως η σημασία των στόχων να κρύβεται ότι αποτελούν το κίνητρο για να αλλάξουμε πράγματα, συνήθειες, πεποιθήσεις και να επαναπροσδιορίσουμε τον εαυτό μας μέσα από αυτή τη διαδικασία.

Υπάρχουν περιπτώσεις που οι στόχοι μας είναι αρκετά περιορισμένοι από το φόβο της αποτυχίας, αλλά και της επιτυχίας, όταν η αυτοεκτίμηση μας είναι χαμηλή.

Ακόμα και αυτό μας περιορίζει να πετύχουμε αυτά που πραγματικά είμαστε ικανοί. Οι στόχοι υποτίθεται είναι για να μας φέρουν χαρά και ωραία συναισθήματα, να μας κάνουν ευτυχισμένους. 

Πριν θέσετε τους νέους στόχους σας λοιπόν, προτείνω μια ειλικρινή συζήτηση με τον εαυτό σας:

1. Ποιες οι δυνάμεις μου να δεσμευτώ στο στόχο;

2. Πως  θα αντιδράσω σε πιθανή μη επίτευξη;

3. Ποιος μπορεί να με βοηθήσει και να ενισχύσει αυτή την προσπάθεια μου;

4. Τι ψάχνω μέσα από το συγκεκριμένο στόχο ;  

5. Τι θα κρατήσω στο τέλος του στόχου, πέρα από το ίδιο το αποτέλεσμα;

6.Πως θα επιβραβεύσω τον εαυτό μου όταν τα καταφέρω ;

Άλλωστε αυτό δεν είναι το Coaching ? Αυτεπίγνωση, αυτοεκτίμηση, νέες συνήθειες.

Χρόνια πολλά σε όλους! Καλές γιορτές με υγεία, αγαπημένους ανθρώπους και στιγμές ευτυχίας! 

Μοιραστείτε τα νέα
Τόνια Τσιρογιάννη

Τόνια Τσιρογιάννη

Η Τόνια Τσιρογιάννη είναι Career / Executive Coach σε Practitioner Level. Η σταδιοδρομία της άρχισε ως Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής στην πολυεθνική συμβουλευτική εταιρεία PricewaterhouseCoopers και στη συνέχεια, εργάστηκε σε αλυσίδα λογιστικών γραφείων και Call Center ως Υπεύθυνη προσέλκυσης και επιλογής προσωπικού. Από το 2014 εργάζεται επίσης ως καθηγήτρια Οικονομικών στην Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Αναβύσσου συμβάλλοντας ταυτοχρόνως στην εξέλιξη των μαθητών μέσα από τη δημιουργία επιτυχημένων βιογραφικών και την καθοδήγηση τους για την επιλογή της πρακτικής - internship. Οι αρχικές της σπουδές ήταν στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Εκεί ολοκλήρωσε επίσης και το Μεταπτυχιακό της, στην Διοίκηση Επιχειρήσεων – Ολική Ποιότητα (MBA-Total Quality Management). Η αυτογνωσιακή της εμβάθυνση μέσω του μοντέλου της σχεσιακής ψυχαναλυτικής μεθόδου και της διαπροσωπικής διάδρασης σε ομαδικό επίπεδο του Irvin Yalom, συνιστά ταυτόχρονα και μια ‘εκπαιδευτική εμπειρία’ στο να κατανοεί και να συνεργάζεται με τους άλλους σε δυαδικό και ομαδικό επίπεδο.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.