Συμβουλές

Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα QR codes στην επιχείρησή σας

του Σέργιου Μαζαράκη*

Υπάρχουν πολλοί ενδιαφέροντες τρόποι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην επιχείρησή σας τα QR codes, είτε έχετε μια εταιρεία B2B είτε B2C, είτε πουλάτε προϊόντα είτε υπηρεσίες.

Τα QR codes είναι ουσιαστικά μία μορφή barcode. Βασικές προϋποθέσεις για να διαβαστεί ένα QR code είναι το άτομο που θα το σκανάρει να έχει smartphone και την κατάλληλη εφαρμογή. Κυκλοφορούν πολλές δωρεάν εφαρμογές για τα smartphones που μπορούν να τα διαβάσουν. Ο κόσμος καθημερινά αγοράζει συσκευές τέτοιου είδους, κατά συνέπεια αργά ή γρήγορα θα αποκτήσουν ένα και οι δικοί σας υποψήφιοι πελάτες και θέλετε να είστε μέσα στο “παιχνίδι” αυτό.

Επίσης, υπάρχουν αρκετά sites στα οποία μπορείτε να γράψετε την διεύθυνση της ιστοσελίδας σας είτε μιας υποσελίδας και να σας την μετατρέψει αυτόματα σε ένα QR code το οποίο στην συνέχεια το δίνετε σε ένα διαφημιστικό γραφείο ή σε ένα τυπογραφείο και σας το τυπώνει οπουδήποτε επιθυμείτε.

Πού μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε:

Στην επαγγελματική σας κάρτα.

Σε αυτοκόλλητα.

Σε ρούχα της εταιρείας σας, σε καπέλα, σε T-shirts, είτε σε δώρα που κάνετε όπως κούπες για τον καφέ, ημερολόγια κτλ.

Στα προϊόντα σας.

Σε διαφημίσεις που κάνετε σε περιοδικά, εφημερίδες κτλ.

Στην βιτρίνα της επιχείρησής σας για συγκεκριμένες προσφορές.

Σε προσφορές σας για να κατευθύνετε τον πελάτη σας σε συγκεκριμένη σελίδα στο site σας όπου μπορεί να μάθει περισσότερες πληροφορίες για ένα προϊόν.

Σε επιγραφές.

Στην διαφημιστική αλληλογραφία που στέλνετε, σε καταλόγους κτλ.

Στα επαγγελματικά οχήματα που έχετε. 

Για ποιο λόγο;
Για πολλούς λόγους όπως βελτίωση του μάρκετινγκ σας, αύξηση του πελατολογίου σας, καινοτομία στον τρόπο που μπορείτε να κάνετε έρευνες στους πελάτες σας, για καλύτερες δημόσιες σχέσεις κ.τ.λ.

Για να δημιουργήσετε traffic στην ιστοσελίδα σας.

Για να προωθήσετε κάποιες συγκεκριμένες προσφορές.

Για να κάνουν download ένα e-book ή κάποια φόρμα που έχετε ετοιμάσει. Θα πρέπει το QR code να τους οδηγεί σε μια συγκεκριμένη σελίδα (landing page).

Για να βρείτε περισσότερους πελάτες και φυσικά για να σας βρίσκουν πιο εύκολα!

Για να διαφημιστείτε με έξυπνο και πρωτοποριακό τρόπο.

Για να δώσετε συγκεκριμένες οδηγίες στους πελάτες σας.

Για εκπαιδευτικούς λόγους.

Είτε πιστεύετε στην χρησιμότητα των QR codes είτε όχι, θα πρέπει να δημιουργήσετε τις συνθήκες στην επιχείρησή σας για να τα θέσετε σε εφαρμογή καθώς αποτελούν ένα ακόμη βήμα για να την προωθήσετε. Ο μοναδικός περιορισμός στο να τα χρησιμοποιήσετε είναι η φαντασία σας!

*Ο κος Μαζαράκης Σέργιος είναι ιδιοκτήτης της συμβουλευτικής εταιρείας Business Coaching Lab. Οι σύμβουλοι επιχειρήσεων της εταιρείας Business Coaching Lab παρέχουν συγκεκριμένα προγράμματα συμβουλευτικής καθοδήγησης και βοηθούν αποτελεσματικά τους ιδιοκτήτες μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στην βελτίωση του marketing, στην αύξηση πωλήσεων, στην οργάνωση και διοίκησή τους. Εξειδικεύονται στο business coaching, family business coaching, marketing and sales coaching. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.businesscoachinglab.gr και συμπληρώστε το Τεστ Αξιολόγησης της Επιχείρησης

Σέργιος Μαζαράκης
Μοιραστείτε τα νέα

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.