Τι είναι το σύστημα All inclusive;

Βραχιολάκι All Invlusive

Το σύστημα All Inclusive αναφέρεται σε πακέτα διακοπών όπου, όσον αφορά το κατάλυμα, περιλαμβάνονται υπηρεσίες διαμονής, όπως γεύματα, ποτά, χρήση εγκαταστάσεων και λοιπών υπηρεσιών χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση. Οι Tour Operators συνδυάζουν τα πακέτα All Inclusive με υπηρεσίες μεταφοράς και μετακίνησης (transfer), καθώς και άλλες υπηρεσίες παρέχοντας στους πελάτες τους ένα ολοκληρωμένο προϊόν σε συγκεκριμένη τιμή.

Το σύστημα αυτό συναντάται σε ξενοδοχεία και μεγάλα παραθεριστικά κέντρα που λειτουργούν είτε αποκλειστικά με το σύστημα αυτό, είτε προσφέρουν all inclusive υπηρεσίες παράλληλα με άλλους τύπους πακέτων, όπως Ημιδιατροφής, Μόνο πρωινό ή Πλήρους Διατροφής.

Επίσης, με το σύστημα All Inclusive λειτουργούν και οι κρουαζιέρες.

Το σύστημα All Inclusive, αν και έχει συνδεθεί περισσότερο με τα ξενοδοχεία, ο ορισμός, όπως τον καθορίζουν ακαδημαϊκοί και ερευνητές είναι πιο ευρύς.

Σύμφωνα με τον Middleton, all inclusive πακέτο διακοπών είναι το τυποποιημένο πακέτο, ελεγχόμενης ποιότητας και επαναλαμβανόμενης προσφοράς το οποίο περιλαμβάνει δύο ή περισσότερα στοιχεία μεταξύ μεταφοράς, διαμονής, διατροφής, σημεία έλξης προορισμού σε μία ενιαία τιμή.

Σύμφωνα με τους J.Beech και S.Chadwick, All-inclusive είναι είδος τουριστικού πακέτου, όπου η πλειονότητα των υπηρεσιών που προσφέρονται στον τόπο προορισμού, συμπεριλαμβάνονται στην τιμή του πακέτου, το οποίο έχει προπληρωθεί στο σημείο αναχώρησης.

Όσον αφορά τα All-inclusive hotels, αναφέρουν ότι είναι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, οι οποίες προσφέρουν όλα τα γεύματα, ποτά, υπηρεσίες και δραστηριότητες, μέσα στις εγκαταστάσεις τους. Όλα τα έξοδα για τα παραπάνω συμπεριλαμβάνονται σε μία προπληρωμένη τιμή.

Δεν είναι όμως όλα τα all inclusive πακέτα ίδια. Υπάρχουν συγκεκριμένες διαβαθμίσεις που εξαρτώνται συνήθως από:

  • την τιμή και την ποιότητα των υπηρεσιών του πακέτου (χαμηλής, μεσαίας και υψηλής τιμής)
  • από το είδος και το πλήθος των υπηρεσιών του πακέτου (βασικό, ultra ή premium)

Η ιστορία των all inclusive διακοπών ξεκίνησε από τις κατασκηνώσεις των Βρετανών τη δεκαετία του 1930. Χρόνια αργότερα, το 1950 ο Βέλγος πρωταθλητής της υδατοσφάιρισης, Blitz, δημιούργησε ένα τουριστικό θέρετρο στη Μαγιόρκα που προσέφερε πακέτα διακοπών με χαμηλό κόστος. Αυτό ήταν και η αρχή της μετέπειτα ξενοδοχειακής αλυσίδας all inclusive Club Med. Το 1970, το σύστημα all inclusive χρησιμοποιήθηκε από διεθνείς ξενοδοχειακές αλυσίδες που δημιούργησαν μονάδες στην Καραϊβική για να προσφέρουν στον κόσμο ασφαλείς διακοπές σε μια περιοχή που μαστιζόταν από την εγκληματικότητα. Στη χώρα μας, το είδος αυτό διακοπών άρχισε να αναπτύσσεται από τη δεκαετία του 90 κι έπειτα.

Ωστόσο, η ανάπτυξή του διεθνώς εγείρει πολλά ερωτηματικά σχετικά με τις επιπτώσεις του στην τοπική κοινωνία και οικονομία.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.