Μελέτες - Έρευνες

WTTC: Κίνδυνος για απώλεια 75 εκ. θέσεων εργασίας στον τουρισμό από τον κορωνοϊό

2020-04-03-wttc-job-loss-covid19

Τον “κώδωνα του κινδύνου” κρούει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδίων και Τουρισμού (WTTC) για τις θέσεις εργασίας στον τουρισμό που κινδυνεύουν από την πανδημία του κορωνοϊού και ζητά από τις κυβερνήσεις της Ευρώπης και του Ηνωμένου Βασιλείου να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.

Σύμφωνα με έρευνα που εκπόνησε το WTTC, 75 εκ. θέσεις εργασίας στον διεθνή τουριστικό κλάδο κινδυνεύουν να χαθούν εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Στην Ευρώπη οι απώλειες αναμένεται να φθάσουν στα 6,4 εκ. και στο Ηνωμένο Βασίλειο περίπου στο εκατομμύριο. Οι μεγαλύτερες απώλειες αναμένεται να καταγραφούν στους Ασιατικούς προορισμούς (49εκ.) και οι μικρότερες στη Μέση Ανατολή (1,8 εκ.). 

Τα νούμερα αυτά αντιπροσωπεύουν το 50% των συνολικών θέσεων εργασίας στον τουρισμό παγκοσμίως ενώ την ίδια στιγμή το διεθνές τουριστικό ΑΕΠ αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 2,1 τρις δολάρια. 

Παράλληλα, το Συμβούλιο προειδοποιεί και για το “ντόμινο” που μπορεί αυτό να προκαλέσει και σε άλλους κλάδους της οικονομίας που επηρεάζονται από τον τουρισμό. 

Ως λύση στο ζήτημα αυτό, το WTTC ζητά από τις κυβερνήσεις των χωρών να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα καθώς επίσης να αναπροσαρμόσουν τις πολιτικές ακυρώσεων, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία επιστροφών από την πλευρά των επιχειρήσεων. 

Μοιραστείτε τα νέα

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.