Ειδήσεις

Υπουργείο Τουρισμού: Τα υγειονομικά πρωτόκολλα των τουριστικών επιχειρήσεων

brescia-4931110_640

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα των τουριστικών επιχειρήσεων ανακοίνωσε πρόσφατα το Υπουργείο Τουρισμού. Σε αυτά περιλαμβάνονται μέτρα για την προφύλαξη εργαζομένων και επισκεπτών καθώς ενώ προβλέπεται εκπόνηση σχεδίου δράσεως για περιπτώσεις διαχείρισης ύποπτου κρούσματος. 

Συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις θα λειτουργήσουν ως εξής:

Τουριστικά Καταλύματα

Ως προτεινόμενες ημερομηνίες για την επαναλειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων είναι η 1η Ιουνίου για τα ξενοδοχεία δωδεκάμηνης λειτουργίας και τις οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις και η 15η Ιουνίου για τα υπόλοπα τουριστικά καταλύματα. 

Α. Πρωτόκολλο τουριστικών καταλυμάτων (πλην των οργανωμένων τουριστικών κατασκηνώσεων)

Οι προδιαγραφές για την επαναλειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων αφορούν όλα τα καταλύματα ανεξαρτήτως τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών, κατάταξης, είδους, διάρκειας λειτουργίας, πλην των οργανωμένων τουριστικών κατασκηνώσεων. Κάθε τουριστικό κατάλυμα θα πρέπει να καταρτίσει Πρωτόκολλο σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Τουρισμού.

Γενικά στοιχεία του Πρωτοκόλλου

Ανάπτυξη σχεδίου δράσης και σχεδίου για τη διαχείριση ύποπτου κρούσματος

Ανάπτυξη ενός σχεδίου δράσης από τη διοίκηση/διεύθυνση του τουριστικού καταλύματος και επιμέρους πρωτόκολλα για κάθε τμήμα του καταλύματος και ειδικότερα για την περίπτωση εμφάνισης κρίσης (διαχείριση πιθανού κρούσματος). Η ανάπτυξη του σχεδίου δράσης αφορά σε ξενοδοχεία με δυναμικότητα άνω των 50 δωματίων. 

Η ανάπτυξη σχεδίου για τη διαχείριση ύποπτου κρούσματος αφορά σε όλα  τα καταλύματα (σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες οδηγίες του ΕΟΔΥ).

Μοιραστείτε τα νέα

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.