Θαλάσσιος Τουρισμός: Προς αναζήτηση προτάσεων τα δύο υπουργεία

Τις προτάσεις των φορέων ζητούν τα Υπουργεία Τουρισμού και Ναυτιλίας για την ανάπτυξη του Θαλάσσιου Τουρισμού, οι οποίες θα ληφθούν υπόψη στη διαμόρφωση του σχετικού σχεδίου νόμου.

Οι προτάσεις θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά μέχρι την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012.

Όπως επισημαίνεται σε επιστολή που εστάλη από τα συναρμόδια υπουργεία, στόχος είναι η δημιουργία ενός φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος στη χώρα, το οποίο θα
μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην προσέλκυση τουριστών υψηλού εισοδηματικού επιπέδου.

Το υπό διαμόρφωση νέο νομοθετικό πλαίσιο αναμένεται να αυξήσει τις δυνατότητες ανάπτυξης βιομηχανιών υποστήριξης πλοίων επιτρέποντας την άμεση αύξηση της απασχόλησης στη χώρα.

Επίσης, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Τουρισμού, ο θαλάσσιος τουρισμός βρίσκεται στις άμεσες προτεραιότητες των δύο υπουργείων. Ο κεντρικός σχεδιασμός τους περιλαμβάνει την διαμόρφωση ενιαίας στρατηγικής για τον κλάδο, ώστε να αναβαθμιστεί το τουριστικό προϊόν και οι παρεχόμενες υπηρεσίες.

Τέλος, στις προθέσεις των δυο υπουργείων είναι να επιλυθούν και τα προβλήματα  που ταλανίζουν εδώ και δεκαετίες τον χώρο.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.