ΣΕΤΕ προς πρωθυπουργό: Αμετάβλητοι οι μισθοί – ανάγκη βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας

Λογότυπο ΣΕΤΕ

Εργασιακά, ΦΠΑ και μία σειρά άλλων θεμάτων που επηρεάζουν την ανταγωνιστικότητα του Ελληνικού τουρισμού ήταν στο επίκεντρο της ενημέρωσης του Πρωθυπουργού κ.Λουκά Παπαδήμου από τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ, κ. Ανδρέα Ανδρεάδη, νωρίτερα σήμερα, Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012.

Ο ΣΕΤΕ, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, κατέθεσε τη θέση του σχετικά με τα εργασιακά, η οποία είναι να μην υπάρξει καμία μεταβολή στους σημερινούς κατώτατους μισθούς / ημερομίσθια και παράλληλα, διατήρηση του 13ου και 14ου μισθού, όπως ισχύει σήμερα στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ).

Ο κ. Α. Ανδρεάδης, τόνισε ότι: «Η ανάγκη βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας γενικά και του ελληνικού τουρισμού ειδικά, επιβάλλει τον εξορθολογισμό του κόστους εργασίας και την περαιτέρω ενίσχυση της ευελιξίας στην απασχόληση. Ιδιαίτερα στον τουριστικό τομέα, όπου παρατηρούνται κατά περίπτωση σημαντικές αποκλίσεις στις κλαδικές / ομοιοεπαγγελματικές / τοπικές συμβάσεις σε σχέση με την ΕΓΣΣΕ, αυτές θα πρέπει να επανεξεταστούν και να προσαρμοστούν στα σημερινά δεδομένα. Αυτό θα βοηθήσει στην προσπάθεια για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουρισμού και διατήρηση – δημιουργία θέσεων απασχόλησης. Πρέπει επίσης, να εξεταστεί η μείωση του μη μισθολογικού κόστους σε συνδυασμό με την πλήρη και οριζόντια εφαρμογή σε όλες τις επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους, της ηλεκτρονικής κάρτας παρακολούθησης εργασίας και την πληρωμή της μισθοδοσίας και των ασφαλιστικών εισφορών μέσω τραπέζης. Μια τέτοια εξέλιξη θα λειτουργήσει θετικά στα έσοδα των ασφαλιστικών οργανισμών.»

Ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, ενημέρωσε επίσης τον Πρωθυπουργό για μια σειρά θεμάτων τα οποία επηρεάζουν την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού, μεταξύ των οποίων η προσαρμογή του ΦΠΑ, η Εταιρεία Μάρκετινγκ, η διευκόλυνση χορήγησης visa, η πλήρης άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα, η απελευθέρωση των χερσαίων μεταφορών, η μείωση του σπατόσημου και των τελών του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, καθώς επίσης και η αντιμετώπιση των προβλημάτων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.