Απεβίωσε ο Κωνσταντίνος Κουλουβάτος

Απεβίωσε ο τελευταίος από τα μέλη της οικογένειας Κουλουβάτου, που δραστηριοποιήθηκε τόσο στον κλάδο των οργανωμένων ταξιδιών όσο και των ξενοδοχείων.

Ο Κωνσταντίνος Κουλουβάτος, ιδιοκτήτης της ξενοδοχειακής αλυσίδας Amalia Hotels, έφυγε εχθές σε ηλικία 62 χρονών. Ήταν ο πρωτότοκος γιος μίας από τις πρώτες τουριστικές οικογένειες της χώρας μας.

Το άκουσμα του θανάτου του Κωνσταντίνου Κουλουβάτου προκάλεσε σε όλους μας μεγάλη θλίψη. Ήταν ένας άνθρωπος βαθιά συνδεδεμένος με τον ελληνικό τουρισμό και ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, που αφήνει σπουδαίο έργο ως παρακαταθήκη. Η οικογένειά του συνέβαλε σημαντικά στην αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού, έχοντας ιδρύσει τα εμβληματικά ξενοδοχεία «ΑΜΑΛΙΑ» σε ιστορικές και τουριστικές περιοχές της χώρας μας, όπως το Σύνταγμα, το Ναύπλιο, η Ολυμπία, η Πρέβεζα, η Καλαμπάκα και οι Δελφοί. Ξενοδοχεία που κάθε χρόνο προσελκύουν χιλιάδες τουρίστες, διαφημίζουν τη χώρα μας στο εξωτερικό και συνεισφέρουν σημαντικά στην περαιτέρω ποιοτική τουριστική ανάπτυξη του τόπου. Θα τον θυμόμαστε πάντα για την προσφορά του στον Τουρισμό και στη χώρα συνολικά. Εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στους οικείους του.

Χάρης Θεοχάρης, Υπουργός Τουρισμού

Ο πατέρας του, Χρήστος Κουλουβάτος, από τους πρωτεργάτες του ελληνικού τουρισμού, ίδρυσε το 1953 το ταξιδιωτικό πρακτορείο Chat tours και αργότερα τα ξενοδοχεία Amalia Hotels σε σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας.

Ωστόσο, η μοίρα στάθηκε πολύ “σκληρή” μαζί τους, καθώς η απώλεια του μικρότερου αδελφού το 1990, βύθισε στο πένθος όλη την οικογένεια. Ακολούθησε ο θάνατος της μητέρας, του πατέρα του και η εγκεφαλική βλάβη του δεύτερου αδελφού, τον οποίο ο Κωνσταντίνος κράτησε στη ζωή για δεκαπέντε χρόνια.

«Σύσσωμη η οικογένεια του ΣΕΤΕ, το διοικητικό συμβούλιο και τα στελέχη του οργανισμού, το ΙΝΣΕΤΕ και η Marketing Greece, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κουλουβάτου, στην οικογένεια, τους οικείους και τους συνεργάτες του.

Ο Κωνσταντίνος Κουλουβάτος, ιδρυτικό μέλος του ΣΕΤΕ και μέλος του διοικητικού συμβουλίου επί σειρά ετών, πρόεδρος των ξενοδοχείων Αμαλία που έχουν γράψει ιστορία στον ελληνικό τουρισμό, θα μείνει για πάντα στη μνήμη όλων μας, ως υπόδειγμα αγωνιστή και επιτυχημένου επιχειρηματία, απαράμιλλου ήθους». 

ΣΕΤΕ

Ο Κωνσταντίνος Κουλουβάτος, έχαιρε της εκτίμησης όλου του τουριστικού κόσμου της χώρας. Τα μηνύματα από φίλους και συνεργάτες για την απώλεια του, συγκινητικά. Περιγράφουν έναν άνθρωπο με ήθος, τιμιότητα και καλοσύνη.

Πρόσφατα σε άρθρο του που είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, με τίτλο: “Αναπόφευκτη η λαίλαπα στον τουρισμό”, έγραφε: “Δεν ήμουν ποτέ οπαδός των απευθείας επιδοτήσεων κι αυτό ισχύει και τώρα. Η όποια βοήθεια μπορεί να έχει τη μορφή χαμηλότερων φόρων, ευκολιών πληρωμής, διευκολύνσεων στον τραπεζικό δανεισμό, μείωσης εισφορών, νομοθέτησης ευέλικτης εργασίας κ.λπ. Πρέπει, όμως, να είναι ρεαλιστικά και γενναία μέτρα, όχι οριζόντια αλλά προσεκτικά στοχευμένα σε όσες επιχειρήσεις παρουσιάσουν πραγματικό πρόβλημα και βέβαια με τη λιγότερη δυνατή γραφειοκρατία. Οι επιχειρηματίες πρέπει να αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα την κατάσταση και χωρίς μαξιμαλιστικά αιτήματα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να βγούμε από την τεράστια αυτή κρίση με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες, ούτως ώστε να επανεκκινήσουμε δυναμικά όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν και πάλι.”

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.