Εκδηλώσεις

FOOD EXPO 2019: Με έντονο διεθνή χαρακτήρα και πάνω από 70.000 εμπορικούς επισκέπτες η φετινή διοργάνωση

food-expo-2019

Η 6η FOOD EXPO 2019, µε 1.300 Έλληνες και ξένους εκθέτες, µε 50.000 τ.µ., µε 70.000 επαγγελματίες επισκέπτες και µε 5.000 σημαντικούς διεθνείς αγοραστές, θα πραγματοποιηθεί από τις 16 – 18 Μαρτίου 2019 στο Metropolitan Expo. 

Σύμφωνα με τους διοργανωτές η φετινή έκθεση αναμένεται να προσελκύσει 65.000 επαγγελματίες από επιχειρήσεις της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου, της Βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών, των Ξενοδοχείων και της Μαζικής Εστίασης ενώ θα συμμετάσχουν και οι 13 περιφέρειες της χώρας.  

Τέλος, έντονη θα είναι και η συμμετοχή επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε 6 μεγάλους Δήμους της Αττικής και συγκεκριμένα: Κρωπίας, Σπάτων-Αρτέμιδος, Παιανίας, Μαρκόπουλου, Σαρωνικού και Λαυρεωτικής. Παράλληλα, στην έκθεση θα συμμετάσχουν και πολλά Επιμελητήρια και συγκεκριμένα: Ιωαννίνων, Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Χαλκιδικής, Σερρών, Αχαΐας, Ηλείας, Σάμου, Δωδεκανήσων, Χανίων.

Έντονος ο διεθνής χαρακτήρας της έκθεσης: 250 οι ξένοι εκθέτες που συμμετέχουν

Η FOOD EXPO 2019 θα φιλοξενήσει περισσότερους από 250 ξένους εκθέτες από 23 χώρες όπως Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο, Αίγυπτος, Τουρκία, Βουλγαρία, Κορέα, Πολωνία, Κίνα, Τυνησία, Ταυλάνδη, Βιετνάμ, Λίβανο, Ινδονησία, Σαουδική Αραβία, Σερβία, Ολλανδία, Ινδία, Ρουμανία, Αυστρία, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, Μαλαισία και Κύπρος, είτε ενταγμένους στα εντυπωσιακά εθνικά pavilions της έκθεσης, είτε ως ανεξάρτητες συμμετοχές, με αυτόνομα περίπτερα. Οι Έλληνες και ξένοι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν απευθείας κερδοφόρος εμπορικές συναλλαγές που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας της επιχείρησης τους.

900 σημαντικοί διεθνείς hosted buyers θα πραγματοποιήσουν 17.500 Β2Β meetings

Mε στοχευμένες προωθητικές ενέργειες, η FOOD EXPO 2019 στοχεύει να προσελκύσει περισσότερους από 5.000 food traders από μεγάλες αγορές – στόχους, από τους οποίους oι 900 πιο σημαντικοί έχουν ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα “Hosted Buyer” της έκθεσης. Οι αγοραστές του προγράμματος έχουν επιλεγεί με αυστηρά κριτήρια και προέρχονται από 75 μεγάλες αγορές- στόχους από ολόκληρο τον κόσμο όπως Hνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ινδία, η Ρωσία, η Ιαπωνία, ο Καναδάς, η Βραζιλία, Λίβανος, αλλά και από χώρες της Ευρώπης όπως: Αυστρία, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Πολωνία, Ρουμανία, Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία κ.ά. ενώ στη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιήσουν πάνω από 17.500 προγραμματισμένα B2B meetings με τους εκθέτες της FOOD EXPO 2019.

Ο Λίβανος τιμώμενη χώρα στη FOOD EXPO 2019

Τους μοναδικούς γαστρονομικούς θησαυρούς του Λιβάνου αλλά και το σύγχρονο πρόσωπο της κουζίνας της χώρας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι επισκέπτες της 6ης Food Expo 2019. Το εθνικό περίπτερο του Λίβανου πρόκειται να αναπτυχθεί σε επιφάνεια 120 τ.μ. στο Hall 1 και αναμένεται να συμμετάσχουν 10 από τις καλύτερες και μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου των τροφίμων και ποτών της χώρας. Οι επαγγελματίες επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν λοιπόν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τις επιχειρήσεις αυτές που παράγουν, εξάγουν και εμπορεύονται προϊόντα κυρίως από τις ακόλουθες κατηγορίες: Ξηρούς καρπούς, Αγροδιατροφικά προϊόντα, Καφέ, Σοκολάτα, Σιροπιαστά γλυκά, Λουκούμια, Κρασί, Ελαιόλαδο και Φρούτα και Λαχανικά, και να πραγματοποιήσουν απευθείας κερδοφόρες εμπορικές συναλλαγές που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας της επιχείρησής τους.

Παράλληλες εκδηλώσεις που προωθούν τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά

Κατά την διάρκεια της FOOD EXPO 2019, θα πραγματοποιηθούν μερικές στοχευμένες εκδηλώσεις όπως το Μediterranean Food Stage όπου με τη συμμετοχή δεκάδων αρχιμαγείρων και chefs από την Ελλάδα, θα αναδειχτούν τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά από τις Περιφέρειες της χώρας μας. Επίσης, η Επιστημονική λέσχη “ΦΙΛΑΙΟΣ” θα απονείμει τα Βραβεία για εξαιρετικά παρθένα και βιολογικά ελαιόλαδα στους νικητές του Διαγωνισμού ΚΟΤΙΝΟΣ 2019 και θα διοργανώσει τον Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας για τον ελαιοκομικό τομέα, Olive Challenge. Παράλληλα, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος διοργανώνει σε συνεργασία με την FOOD EXPO 2019 στο ειδικά διαμορφωμένο Food Stage στο Hall 2 ημερίδα με θέμα Food export summit: Η αγορά τροφίμων & ποτών της Ιαπωνίας Τα θέματα που θα αναλυθούν κατά την διάρκεια της ημερίδας αυτής είναι οι εξαγωγικές προοπτικές των ελληνικών τροφίμων και ποτών στην Ιαπωνία και η δημιουργία προϋποθέσεων για περαιτέρω ανάπτυξη συνεργασίας της Ελλάδας και της Ιαπωνίας στον τομέα αυτό. Επίσης, η Food Expo 2019 τιμά και βραβεύει τους πρεσβευτές των ελληνικών τροφίμων και ποτών στο εξωτερικό σε μια ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Μαρτίου, στο Food stage του Hall 2. Στην ειδική εκδήλωση με τίτλο «Ελληνική Γαστρονομία: Πρεσβευτής Εξαγωγών των Ελληνικών Τροφίμων και Ποτών», θα παρουσιαστεί η ιστορία και το έργο τεσσάρων δημιουργών ελληνικών εστιατορίων που δραστηριοποιούνται με μεγάλη επιτυχία δεκαετίες τώρα σε όλο τον κόσμο. Οι ίδιοι θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα για να παραλάβουν το βραβείο τους και θα συζητήσουν για το παρόν και το μέλλον της ελληνικής γαστρονομίας και των ελληνικών τροφίμων και ποτών στο εξωτερικό.

Μαργαρίτα Μανούσου
Μοιραστείτε τα νέα

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.