Η επιλογή μας για την νέα εργασία δεν αρχίζει μόλις καθίσουμε στην αίθουσα των συνεντεύξεων, αλλά από την ώρα που θα αποφασίσουν να μας πάρουν τηλέφωνο.
Για να μην χάσουμε την επιθυμητή θέση εργασίας από απερισκεψίες:
- Δεν αφήνουμε το κινητό μας όλη μέρα στο αθόρυβο, επειδή τσακωθήκαμε με τους γονείς μας ή τον/την σύντροφο μας, γιατί απλά δεν θα μας καλέσουν 10 φορές για να κλείσουν το ραντεβού της συνέντευξης, υπάρχουν ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ.
- Ringtones. Ωραία η Adele και ο Μαζωνάκης, αλλά ο καθένας στην ώρα του. Δεν χρειάζεται να αποκαλύπτουμε στοιχεία της ζώης μας στον μελλοντικό μας εργοδότη και να τον επηρρεάσουμε χωρίς λόγο.
- Όταν μας λένε την ώρα και την διεύθυνση καλό είναι να σταματήσουμε ό,τι κάνουμε εκείνη τη στιγμή και να κρατήσουμε σημειώσεις. Ημέρα, ώρα, διεύθυνση, τηλέφωνο και σε ποιον να απευθυνθούμε εκείνη την μέρα.
- Εάν έχουμε στείλει πολλά βιογραφικά και μας καλέσουν, ρωτήστε από ποια εταιρία και για ποια θέση, δεν είναι ντροπή. Ντροπή είναι να πάτε στην συνέντευξη και να ρωτήσετε «για ποια θέση με καλέσατε; εχω στείλει πολλά βιογραφικά»
- Αφού φτάσετε, όπως πρέπει 15 λεπτά νωρίτερα, όσο περιμένετε δεν παίρνετε τηλέφωνο όλους τους κολλητούς να κανονίσετε που θα βγείτε το βράδυ, ούτε να τους πείτε «περιμένω για μια συνέντευξη και με έχουν στήσει».
- Σε περίπτωση που κάτι συμβεί μέχρι την στιγμή της συνέντευξης, π.χ αλλάξατε γνώμη, βρήκατε άλλη δουλειά ή απλά χάλασε το αμάξι σας, τηλεφωνήστε να ενημερώσετε. Σε κανέναν δεν αρέσει να τον στήνουν, είναι θέμα ευγένειας και παιδείας. Που ξέρετε κάποια στιγμή μπορεί να χρειαστεί να ξαναστείλετε βιογραφικό στην ίδια εταιρεία.