Sleeping in Airports: Η συνολική εμπειρία των επιβατών στα αεροδρόμια της Ελλάδας

AIRPORT-ROOM-NEGATIVE-SPACE
(Πηγή Φωτογραφίας: negativespace.co )

Γιατί τρία ελληνικά αεροδρόμια βρίσκονται στα χειρότερα του κόσμου ενώ το Ελ. Βενιζέλος διαπρέπει στην Ευρώπη, σύμφωνα με έρευνα του οδηγού Sleeping in Airports.

 

Στα 10 χειρότερα αεροδρόμια του κόσμου όσον αφορά τη συνολική εμπειρία κατατάσσονται για το 2016 τα αεροδρόμια της Σαντορίνης, των Χανίων και του Ηρακλείου Κρήτης και συγκεκριμένα στις θέσεις 5, 6  και 7 αντίστοιχα.

Από την άλλη πλευρά, φωτεινό παράδειγμα για τη χώρα μας αποτελεί το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών – Ελ. Βενιζέλος (ΔΑΑ), το οποίο κατατάσσεται ως το 8ο καλύτερο αεροδρόμιο της Ευρώπης.

Η κατάταξη βασίστηκε στις κριτικές και ψηφοφορία των χρηστών του Sleeping in Airports και έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα σχόλια που γίνονται για κάθε αεροδρόμιο.

Τα κριτήρια που εξετάστηκαν ήταν η άνεση των καθισμάτων και των χώρων αναμονής, οι υπηρεσίες, οι εγκαταστάσεις και τι μπορούσαν να κάνουν οι επιβάτες για να περάσουν την ώρα του, οι επιλογές φαγητού, η ασφάλεια, η εξυπηρέτηση πελατών και η καθαριότητα.

 

Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών: 8ο Καλύτερο αεροδρόμιο της Ευρώπης

(Πηγή Φωτογραφίας: aia.gr)

Η καθαριότητα και η ευχάριστη ατμόσφαιρα του Ελ.Βενιζέλος το κατέταξαν στα καλύτερα αεροδρόμια της Ευρώπης, επιβεβαιώνοντας τον επίσημο τίτλο του.

«Πολύ φιλικό και η ζωντανή μουσική τα Σαββατοκύριακα ήταν φοβερή. Άρχισα να χορεύω με τη γυναίκα μου», ήταν το σχόλιο ενός από τους χρήστες που έδωσαν θετική ψήφο στο ΔΑΑ.

Στην ίδια κατηγορία, Νο1 καλύτερο αεροδρόμιο της Ευρώπης ψηφίστηκε το Διεθνές Αεροδρόμιο του Μονάχου στη Γερμανία.

 

Διεθνές Αεροδρόμιο Σαντορίνης:  Μεγάλη αναμονή επιβατών μέσα στο «λιοπύρι»

(Πηγή φωτογραφίας: santorini-airport.com)

Η μεγάλη αναμονή και οι ουρές επιβατών μέσα στον ήλιο μέχρι να καταφέρουν να μπουν στο αεροδρόμιο και να περάσουν από το γκισέ μέτρησε αρνητικά στην ψήφο των χρηστών.

Επίσης, παραπονέθηκαν ότι δεν υπάρχει κανείς να τους δώσει κατευθύνσεις σε ποια ουρά θα πρέπει να σταθούν για να πάρουν την κάρτα επιβίβασης για το προορισμό τους.

Τα αρνητικά σχόλια, όμως, δεν σταματούν εδώ. Μόλις κάποιος ολοκληρώσει το τσεκ ιν (check in) τότε θα πρέπει να περιμένει την πτήση του σε μικρά δωμάτια αναμονής, με πλήθος κόσμου να συνωστίζεται και χωρίς κλιματισμό.

Επίσης, κάνουν λόγο και για τουαλέτες που δεν είναι καθαρές και προτρέπουν τους ταξιδιώτες που θα χρησιμοποιήσουν το αεροδρόμιο της Σαντορίνης να έχουν μαζί το δικό τους σνακ.

 

Διεθνές Αεροδρόμιο Χανίων: «Ουρές» επιβατών και χαοτικές διαδικασίες

(Πηγή φωτογραφίας: chania-airport.com)

Άλλο ένα αεροδρόμιο της ελληνικής περιφέρειας βρίσκεται στην 6η θέση των χειρότερων αεροδρομίων παγκοσμίως.

Οι χρήστες αναφέρουν μεγάλη αναμονή και ουρές επιβατών, χαοτικές διαδικασίες στους ελέγχους ασφαλείας καθώς επίσης και μία καντίνα που «μοσχοπουλά» μετρίας ποιότητας σάντουϊτς πέντε φορές επάνω από τις φυσιολογικές τιμές.

 

Διεθνές Αεροδρόμιο Ηρακλείου Κρήτης: «Γκρεμίστε το και χτίστε άλλο»

(Πηγή φωτογραφίας: heraklion-airport.info)

Να το γκρεμίσουν και να χτίσουν άλλο αεροδρόμιο προτείνει ένας από τους χρήστες που ψήφισαν το αεροδρόμιο Ηρακλείου ως το 7ο  χειρότερο στον κόσμο.

Παρόλα αυτά, τα προβλήματα από ότι φαίνεται είναι σε μικρό ή μεγάλο βαθμό ίδια με τα άλλα δύο ελληνικά αεροδρόμια της λίστας.

Μεγάλες ουρές, συνωστισμός στις πύλες αναχώρησης και καθόλου κλιματιζόμενοι χώροι αναμονής. Επίσης, οι χρήστες ανέφεραν υπερβολικά «τσιμπημένες» τιμές σε ένα από τα δύο εστιατόρια του αεροδρομίου και άθλιες συνθήκες στις τουαλέτες.  Έθιξαν, επίσης, ζήτημα «φτωχής» εξυπηρέτησης επιβατών και ότι τα καθίσματα ήταν άβολα.

Πάντως, οι συντάκτες της έρευνας τονίζουν ότι είναι πολύ λυπηρό να τελειώνουν οι διακοπές σου με αυτόν τον τρόπο σε ένα κατά τ’ άλλα ελκυστικό τουριστικό προορισμό.

Στην πρώτη θέση των χειρότερων αεροδρομίων στον κόσμο βρίσκεται  για φέτος το Διεθνές Αεροδρόμιο της Τζέντα στη Σαουδική Αραβία.

 

Η έρευνα του Sleeping in Airports, αν και δεν αποτελεί επίσημη έρευνα, καθώς δεν δίνονται πολλά στοιχεία για τη μεθοδολογία της έρευνας, ωστόσο, θα μπορούσε να χρησιμοποηθεί ως εργαλείο βελτίωσης των υπηρεσιών κάθε αεροδρομίου καθώς και της συνολικής εμπειρίας που προσφέρει στους επιβάτες. Άλλωστε, βασίζεται στον τρόπο που βιώνουν και αντιλαμβάνονται οι ίδιοι επιβάτες το κάθε αεροδρόμιο.


 

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.