Ο τουρισμός το 2017 υπό το φόβο της τρομοκρατίας

unsplash-traveler-mantas-hesthaven

Πηγή φωτογραφίας: unsplash.com/Mantas Hesthaven 


Σε ποιο ασφαλείς προορισμούς προωθείται η πλειονότητα των τουριστών παγκοσμίως ενώ ένα σημαντικό ποσοστό σκέφτονται να μην ταξιδέψουν υπό το φόβο νέων τρομοκρατικών επιθέσεων.

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις που έπληξαν σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς επηρέασαν και θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τις επιλογές των τουριστών, όπως δείχνει σχετική έρευνα του World Travel Monitor® survey .

Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη το Σεπτέμβριο του 2016, πάνω από 45% των τουριστών παγκοσμίως εξέφρασαν τις έντονες ανησυχίες τους για θέματα ασφαλείας. Τα δύο τρία αυτών απάντησαν ότι συνεχίζουν να σχεδιάζουν το ταξίδι τους στο εξωτερικό αλλά μόνο σε προορισμούς που θεωρούνται ασφαλείς. Το 14% σχεδιάζει να ταξιδέψει εντός των συνόρων της χώρας του και το 19% απέκλεισε το ενδεχόμενο να ταξιδέψει, ώσπου να αποκατασταθεί η ασφάλεια διεθνώς.

Μεγαλύτερη ανασφάλεια αισθάνονται οι τουρίστες από τη Νότια Κορέα, τη Ρωσία, την Ιαπωνία και την Κίνα.

Όσον αφορά ποιους προορισμούς αντιλαμβάνονται ως επικίνδυνους, οι ερωτώμενοι υπέδειξαν την Τουρκία, την Αίγυπτο και το Ισραήλ. Ακολουθούν οι προορισμοί της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, η Γαλλία, οι ΗΠΑ και η Ταϋλάνδη.

Ως τους πιο ασφαλείς προορισμούς ανέφεραν την Αυστραλία, τον Καναδά, την Φιλανδία και η Ελβετία. Ακολουθούν οι υπόλοιπες Σκανδιναβικές χώρες.

Προβλήματα υγείας παρά τρομοκρατικές επιθέσεις απειλούν τους τουρίστες

Το 2016, οι κρατήσεις προς τους πληγέντες προορισμούς ακυρώθηκαν και οι τουρίστες στράφηκαν σε ποιο ασφαλείς τουριστικές περιοχές για να πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους.

Αναλόγως, προβλέπεται ότι θα κινηθούν και τη φετινή χρονιά, παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με το World Travel Monitor® data, οι τουρίστες αντιμετωπίζουν μικρότερο πραγματικό κίνδυνο από τις τρομοκρατικές επιθέσεις και περισσότερο από προβλήματα υγείας και εγκληματικές επιθέσεις.

Σύμφωνα με τη σύγκριση των ταξιδιωτικών κινδύνων  που πραγματοποιήθηκε από την IPK, ελάχιστοι τουρίστες έχουν χάσει τη ζωή τους από τρομοκρατικές επιθέσεις από το 2012 έως σήμερα.

Ωστόσο, μόνο το 2015, το 4% των ταξιδιωτών, περίπου 48 εκ.άτομα, κινδύνευσαν από προβλήματα υγείας, όπως αλλεργικές αντιδράσεις και στομαχόπονους. Επιπλέον, την ίδια περίοδο, 36 εκ. τουρίστες, σε ποσοστό 3% του συνόλου έπεσαν θύματα σοβαρών εγκληματικών ενεργειών, όπως ληστείες και οικονομικές απάτες.

Η τρομοκρατία, ωστόσο, έχει επιτύχει να αυξήσει τα επίπεδα φόβου που αισθάνονται οι τουρίστες και τους αποτρέπει να επισκεφθούν συγκεκριμένες χώρες και τουριστικούς προορισμούς. 

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.