Σαν Σήμερα τον Φεβρουάριο

Σαν Σήμερα τον Φεβρουάριο

01/02/2011: Επιστρέφουν όσοι Έλληνες από την Αίγυπτο είχαν “εγκλωβιστεί”, εξαιτίας ακύρωσης πτήσεων, μετά το ξέσπασμα της “Αραβικής Άνοιξης” στη χώρα.


05/02/2013: Παρά τη μείωση των αφίξεων στα Ελληνικά ξενοδοχεία, ο τομέας της απασχόλησης στον κλάδο κατάφερε να διατηρήσει τα μεγέθη του, σύμφωνα με έρευνα που εκπόνησε το ΙΤΕΠ. Συγκεκριμένα, οριακή αύξηση ύψους 0,8% σημείωσε η συνολική απασχόληση στα ελληνικά ξενοδοχεία τον Αύγουστο του 2012 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011 ανερχόμενη στα 119.990 άτομα. Διαβάστε το άρθρο: https://tourismpress.gr/ιτεπ-αυξήθηκε-η-απασχόληση-τον-αύγουστο-στα-ξενοδοχεία

05/02/2013: Συνάντηση εργασίας για την ίδρυση παρατηρητηρίου βιώσιμου τουρισμού στο Ν.Αιγαίο. Διαβάστε το άρθρο: https://tourismpress.gr/ίδρυση-παρατηρητηρίου-βιώσιμου-τουρισμού-στο-ναιγαίο


06/02/2012: Ο Αρχαίος Ελληνικός πολιτισμός προσελκύει τους Ινδούς τουρίστες. Ο Υποδιευθυντής του Υπουργείου Τουρισμού της Ινδίας, κ. Gobin Bhuyan δήλωνε το 2012 σε συνέντευξή του στο Tourism Press ότι ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός προσελκύει τους Ινδούς που ταξιδεύουν εκτός της χώρας τους. Ολόκληρη η συνέντευξη: https://tourismpress.gr/gobind-bhuyan-ο-αρχαίος-ελληνικός-πολιτισμός-προσελκύει-τους-ινδούς-τουρίστες.

06/02/2012: Με θετικά μηνύματα για την προσέλκυση γερμανικών επενδύσεων στη χώρα μας διεξήχθη το «Ελληνογερμανικό Φόρουμ για τον Τουρισμό» στη γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή στο Βερολίνο, με συντονιστή τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Γ.Νικητιάδη. Διαβάστε το άρθρο: https://tourismpress.gr/ελληνογερμανική-συμφωνία-για-την-ενίσχυση-του-τουρισμού

06/02/1958: Επτά ποδοσφαιριστές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σκοτώνονται σε αεροπορικό δυστύχημα στο Μόναχο.


07/02/2012: Το ΔΑΑ μειώνει τις εκπομπές άνθρακα κατά 21%. Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, πιστοποιημένος στο δεύτερο στάδιο, της Μείωσης Εκπομπών (Reduction), συνεχίζει την προσπάθεια κατά της κλιματικής αλλαγής, έχοντας επιτύχει σημαντική μείωση 21% (πάνω από 14.000 τόνους CO2) στις ετήσιες εκπομπές άνθρακα από τις δραστηριότητες του από το 2005 – έτος βάσης – μέχρι το 2011, ξεπερνώντας μάλιστα τον ευρύτερο ευρωπαϊκό στόχο για μείωση των ετήσιων εκπομπών άνθρακα κατά 20% μέχρι το 2020. Διαβάστε το άρθρο: https://tourismpress.gr/δααξεπέρασε-τους-14000-τόνους-η-μείωση-των-εκπομπών-άνθρακα

07/02/2011: Το “Μοτέλ Ξενία” στην περιοχή Καρτερός του Ηρακλείου, έργο του αρχιτέκτονα Άρη Κωνσταντινίδη, χαρακτηρίζεται ως νεότερο μνημείο, έπειτα από απόφαση του Κεντρικού Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων. Εναρμονισμένο με το φυσικό περιβάλλον, το ξενοδοχείο κτίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ‘60.


08/02/2012:  Πρωτόκολλο ενίσχυσης της τουριστικής συνεργασίας μεταξύ Ε.Ε. και Νότιας Αμερικής.Το πρωτόκολλο που επιγράφεται «Μνημόνιο Κατανόησης για την ενίσχυση του τουρισμού μεταξύ Νότιας Αμερικής και Ευρώπης», προέβλεπε τη λήψη μέτρων για την τόνωση του τουριστικού ρεύματος μεταξύ νοτιοαμερικανικών και ευρωπαϊκών χωρών και το  υπέγραψαν η Ελλάδα, η Ιταλία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Λιθουανία και η Πολωνία.  Διαβάστε το άρθρο: https://tourismpress.gr/πρωτόκολλο-ενίσχυσης-της-τουριστικής-συνεργασίας-με-νότια-αμερική

08/02/1912: Η πρώτη πτήση με αεροπλάνο πραγματοποιείται στην Ελλάδα. Ο Εμμανουήλ Αργυρόπουλος πραγματοποιεί την πρώτη πτήση στην Ελλάδα, με αεροπλάνο τύπου «Νιεπόρ» 50 ίππων. Την ίδια μέρα θα πετάξει για δεύτερη φορά, με συνεπιβάτη τον πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο.


12/2/2012: Το κέντρο της Αθήνας “φλέγεται” κατά την ψήφιση του νέου Μνημονίου. Το κέντρο της Αθήνας λεηλατείται και καίγεται ενώ στη Βουλή βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση για το νέο Μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση. Ιστορικά κτίρια τυλίχτηκαν στις φλόγες καθώς καταστήματα και ΑΤΜ Τραπεζών λεηλατήθηκαν. Οι εικόνες από τις καταστροφές έκαναν το γύρο του κόσμου, επιβαρύνοντας τον τουρισμό στην πρωτεύουσα.


13/02/2014: Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ ΕΞΑΑΑ και Περιφέρειας Αττικής. «Πρωτόκολλο Συνεργασίας» υπέγραψαν η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής & Αργοσαρωνικού και η Περιφέρεια Αττικής, για συνέργειες με στόχο την προβολή και ανάδειξη του προορισμού «Αθήνα- Αττική».

13/02/1976: Σοβαρά επεισόδια σημειώνονται στα Σπάτα της Αττικής, ανάμεσα σε κατοίκους της περιοχής που διαδηλώνουν κατά της εγκατάστασης του νέου αεροδρομίου των Αθηνών και την αστυνομία. Σημειώνονται μικροτραυματισμοί και αρκετοί διαδηλωτές συλλαμβάνονται.14/02/2012: Η ΕΤΟΑ διενεργεί έρευνα για τη βίζα.  Έρευνα, σχεδιασμένη για tour operators και ταξιδιωτικά γραφεία, διενεργεί η Ευρωπαϊκή Ένωση των Tour Operators (European Tour Operators Association), με στόχο να εξετάσει αν οι διαδικασίες που ακολουθεί η Ε.Ε. για την έκδοσή της είναι αποτελεσματικές.


15/02/2013- Συγχώνευση American Airlines και US Airways. Οριστικοποιείται η συγχώνευση των αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών American Airlines και US Airways, λειτουργώντας πλέον με την επωνυμία της American Airlines,

15/02/2013: Αύξηση της τάξης του 51,8% προβλέπεται για τους επισκέπτες που θα καταφθάσουν στο Ηράκλειο Κρήτης μέσω κρουαζιέρας όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Λιμένος της πόλης.

15/02/2012: Ξεκινά το “Up Greek Tourism”, μια πρωτότυπη καμπάνια για την υποστήριξη του ελληνικού τουρισμού μέσω crowdfunding. Η συγκεκριμένη καμπάνια διήρκησε έως και την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου και στόχος της ήταν να συγκεντρωθούν χρήματα για την προβολή της Ελλάδας ως προορισμού διακοπών.

15/02/1740: Γεννιέται ο Γάλλος πιλότος Ζοζέφ Μονγκολφιέ, που μαζί με τον αδερφό του Ζακ, ύψωσαν το 1783 στο Παρίσι την περίφημη αερόσφαιρα, την πρώτη μορφή αερόστατου.


16/02/1951: Εγκρίνεται από τον ΕΟΤ, το πρώτο πρόγραμμα ανασυγκρότησης του τουριστικού τομέα μετά το Β’ παγκόσμιο πόλεμο. Στη δεύτερη συνεδρίασή μετά την επανίδρυσή του, αποφασίστηκε το χτίσιμο μικρών ξενοδοχείων, που αποτέλεσαν τους προδρόμους των μετέπειτα “Ξενία”. Τα δύο πρώτα ήταν στη Μύκονο και στο Ναύπλιο. (Πηγή)

17/02/2011: Τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ, αναλαμβάνει ο οικονομολόγος κ. Γιώργος Κολέτσος.


22/02/2011: Ιδρύεται η εταιρεία “ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.”

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.