Τουριστικό Εργαστήρι

Μελέτες

Πόσο επίκαιρο θα είναι το νέο Ειδικό χωροταξικό για τον τουρισμό;

Τη θεσμοθέτησή του έως τέλος του χρόνου εξήγγειλε ο Υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης από το βήμα του συνεδρίου του ΣΕΤΕ - Κινδυνεύουν να είναι ανεπίκαιρα τα περιφερειακά χωροταξικά για τον τουρισμό, σύμφωνα με μελέτη του INSETE. 

Έρευνες

ETC: Η Κινέζικη τουριστική αγορά αλλάζει – Είναι έτοιμοι οι Ευρωπαϊκοί προορισμοί;

Η Κινεζική τουριστική αγορά εξερχόμενου τουρισμού, όχι μόνο αυξάνεται σε μέγεθος αλλά επιπλέον ωριμάζει και διαφοροποιείται ολοένα και περισσότερο. 

Βιβλία

Συλλογικός Τόμος: Tουρισμός, Τουριστική Ανάπτυξη Συμβολές Ελλήνων Επιστημόνων

Ο Συλλογικός αυτός τόμος, αποτελεί μια συστηματική προσπάθεια καταγραφής και χαρτογράφησης περισσοτέρων από 80 Ελλήνων Επιστημόνων στον τουρισμό. 

Έρευνες

Ο φόρος διαμονής στην Ελλάδα, στις ανταγωνίστριες χώρες και στον κόσμο

Ξεκίνησε από τη Γαλλία, επεκτάθηκε σε όλες, σχεδόν, τις ανταγωνίστριες χώρες, εκτός από την Τουρκία και αναμένεται να έρθει και στην Ελλάδα από 1 Ιανουαρίου 2018. 

Έρευνες
Γιωργος Τσακιρης - Προντζας-παρουσίαση μελέτη Grant Thornton

ΞΕΕ: Απώλειες σε έσοδα και θέσεις εργασίας από το φόρο διαμονής

Σε 340 εκατ. ευρώ και 6.174 θέσεις εργασίας, υπολογίζονται  οι απώλειες στην οικονομία από την επιβολή του φόρου διαμονής, σύμφωνα με έρευνα της Grant Thornton για λογαριασμό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ).

Έρευνες

Επαγγελματικά Ταξίδια: Τι δυσκολεύει όσους ταξιδεύουν για δουλειές

Ο χρόνος που περνούν στη μετακίνησή τους, είναι το πιο δύσκολο σημείο για όσους ταξιδεύουν για δουλειές, σύμφωνα με έρευνα του GBTA Foundation.

Στατιστικά
Άνθρωποι στο αεροδρόμιο

Fraport Greece: 4,2 εκ. επιβάτες στα 14 αεροδρόμια το Σεπτέμβριο 2017

Τον Σεπτέμβριο 2017 τα 14 αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece σημείωσαν αύξηση της τάξης των 4,2 εκατ. επιβατών – αύξηση 11.4% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2016.

Έρευνες
Κινέζοι τουρίστες

Κινέζοι τουρίστες: 13% αύξηση στα ταξίδια στο εξωτερικό το 2016

Στην τέταρτη μεγαλύτερη αγορά εξερχόμενου τουρισμού αναδεικνύεται για το 2016 η Κίνα. Πόσοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό, οι δημοφιλείς προορισμοί και οι προτιμήσεις τους.

Στατιστικά
Ο Λευκός Πύργος στη Θεσσαλονίκη

ΕΞΘ: Αύξηση των διανυκτερεύσεων στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης το οκτάμηνο

Με θετικό πρόσημο έκλεισε το οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2017 για τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, όσον αφορά στις διανυκτερεύσεις ατόμων. 

Μελέτες

SETE Intelligence: Ανάλυση εισερχόμενου τουρισμού ανά περιφέρεια κι αγορά

Ποιες είναι οι περιφέρειες με τις περισσότερες αφίξεις, έσοδα και διανυκτερεύσεις στην Ελλάδα; Ποιες εθνικότητες προτιμούν ποιους προορισμούς και πόσα ξοδεύουν; 

E-learning
Αίθουσα διδασκαλίας

Στρατηγική συνεργασία ΙΝΣΕΤΕ – Cornell University

Στρατηγική συνεργασία με το κορυφαίο διεθνώς αμερικανικό πανεπιστήμιο Cornell εξασφάλισε και υλοποιεί το Ινστιτούτο ΣΕΤΕ, στον τομέα της επαγγελματικής κατάρτισης.

Μελέτες
Από την παρουσίαση της μελέτης της Grant Thornton

ΞΕΕ - Grant Thornton: Φορολογική ισότητα των ξενοδοχείων με τα καταλύματα οικονομίας διαμοιρασμού

Την ανάγκη φορολογικής ισότητας των ξενοδοχείων με τα καταλύματα της οικονομίας διαμοιρασμού και την προοπτική απομείωσης των φορολογικών βαρών των ξενοδοχείων, ως παρακαταθήκη για την επαύξηση των εσόδων του ελληνικού δημοσίου, καταδεικνύει μεταξύ άλλων η μελέτη  της Grant Thornton  που εκπονήθηκε για λογαριασμό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος.