Τουριστικό Εργαστήρι

Προγράμματα Σπουδών
Γυναίκα εργαζόμενη ως σερβιτόρος

ΙΕΚ Τουρισμού: Από 28/8 οι αιτήσεις εισαγωγής σπουδαστών

Από τη Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017 θα μπορούν οι υποψήφιοι σπουδαστές στις Σχολές ΙΕΚ Τουρισμού του Υπουργείου να υποβάλλουν τις αιτήσεις εισαγωγής τους. 

Μεταπτυχιακά

Ανοιχτές οι αιτήσεις για το Διεθνές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στον Αειφόρο Τουρισμό

Δύο ελληνικά πανεπιστήμια και ένα γαλλικό εγκαινιάζουν το διεθνές μεταπτυχιακό πρόγραμμα για την ανάπτυξη του αειφόρου τουρισμού. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2017.

Στατιστικά
Ταξιδιωτικό Ισοζύγιο Ιανουάριος - Μάρτιος 2017 Γράφημα

Μείον σε τουριστικές εισπράξεις και αφίξεις το πρώτο τρίμηνο του 2017

Ελαφρώς μειωμένα είναι τα έσοδα αλλά και οι αφίξεις το διάστημα Ιανουαρίου - Μαρτίου 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Προγράμματα Σπουδών
Ζαχαροπλάστης

Νέα ειδικότητα "Τεχνικού αρτοποιού - ζαχαροπλαστικής" στο ΙΕΚ Τουρισμού Κέρκυρας

 Εγκρίθηκε η νέα ειδικότητα «τεχνικού αρτοποιού- ζαχαροπλαστικής» και εντάσσεται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΙΕΚ Κέρκυρας του Υπουργείου Τουρισμού από το χειμερινό εξάμηνο του 2017, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Τουρισμού.

Βιβλία

Στ. Βαρβαρέσος: Η χαμένη τέχνη του ταξιδιού

Το νέο βιβλίο του Καθηγητή Στέλιου Βαρβαρέσου, " Η Χαμένη Τέχνη του Ταξιδιού. Από τον ταξιδιώτη στον τουρίστα. Ένας εναλλακτικός οδηγός αναζήτησης", κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Παπαζήση.

Μελέτες
Γυναίκα Σερβιτόρος

1983-2016: Σταθερά αυξανόμενη η απασχόληση στον τουρισμό

Διαρκώς αυξάνεται η απασχόληση στον τουριστικό κλάδο τα τελευταία 30 χρόνια, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του ΣΕΤΕ.

Σεμινάρια

Δωρεάν Webinar από την Trivago και Tnooz για ξενοδόχους

Με τίτλο "Οι ξενοδόχοι χάνουν κρατήσεις με το να μην ενστερνίζονται την τεχνολογία - Δείτε πως" (Hoteliers Are Missing Out on Bookings by Not Embracing Technology - Here's how), η trivago σε συνεργασία με την Tnooz διοργανώνουν δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) στις 8 Ιουνίου.

Στατιστικά
Επισκέψεις ανά Περιφέρεια 2016

Οι πέντε περιφέρειες με τα υψηλότερα τουριστικά μεγέθη το 2016

Πέντε περιφέρειες συγκέντρωσαν τα υψηλότερα τουριστικά μεγέθη, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε, πρόσφατα η Τράπεζα της Ελλάδος για το 2016. 

Μελέτες
Ο κ. Γιώργος Τσακίρης, πρόεδρος και η κα Αγνή Χρηστίδου, γενική διευθύντρια του ΞΕΕ παρουσιάζουν τη μελέτη του ΙΤΕΠ

ΙΤΕΠ: Μικρά, αναβαθμισμένα και στυλοβάτες της απασχόλησης τα ελληνικά ξενοδοχεία

"Ελληνικό ξενοδοχείο είναι το μικρό ξενοδοχείο" διαπιστώνει η ετήσια μελέτη του ΙΤΕΠ που παρουσιάστηκε εχθές από τον κ. Γιώργο Τσακίρη, πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητήριου Ελλάδος. Παράλληλα, εμφανίζονται αυξημένα τα  4αστερα και 5αστερα ξενοδοχεία στην Ελλάδα καθώς επίσης αυξημένα είναι και τα μεγέθη απασχόλησης στον κλάδο.

Στατιστικά
Infographic ICCA Ranking 2016

ICCA: Στην 25η θέση η Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη των συνεδρίων

Τις εξαιρετικές προοπτικές του Συνεδριακού Τουρισμού στην Ελλάδα αποκαλύπτει έκθεση του International Congress and Convention Association (ICCA).

Έρευνες
Μπολ με ιαματικές κρέμες

Άργιλοι, φύλλα μαστίχας Χίου νέα φυσικά προϊόντα στον ιαματικό τουρισμό

Ειδική Έρευνα σε φυσικά προϊόντα της Χίου αξιοποιώντας τα κοιτάσματα Αργίλου της Χίου και τα θερμομεταλλικά νερά αυτής στον ιαματικό - θεραπευτικό τουρισμό. Άρθρο της κυρίας Πηνελόπης Μπραΐλα, διδάκτωρ του Ε.Μ.Π. και ερευνήτρια. 

Στατιστικά

Τράπεζα της Ελλάδας: Μείωση των τουριστικών εισπράξεων το 1o δίμηνο του 2017

Μειωμένα κατά 9 εκ. ευρώ εμφανίζονται τα τουριστικά έσοδα του διμήνου Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2017, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που δημοσίευσε πρόσφατα η Τράπεζα της Ελλάδος.