Τουριστικό Εργαστήρι

Έρευνες

Ποιο είναι το πολιτιστικό προφίλ των Αθηναίων;

Την πολιτιστική συμπεριφορά των Αθηναίων, τις προτιμήσεις τους, τις συνήθειές τους και την αντίληψη που έχουν για την πολιτιστική κίνηση στην πρωτεύουσα, αναδεικνύει μία πρωτότυπη έρευνα, που παρουσιάστηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας. 

Σεμινάρια

Σεμινάριο Διαχείρισης Απόδοσης και Εκπαίδευσης από το Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείου Ρόδου

Ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου διοργανώνει για τα μέλη του εκπαιδευτικό σεμινάριο με εισηγητή τον καθηγητή, κο.Ανέστη Αναστασίου.

Έρευνες

IPK: Θετικές οι προβλέψεις για τον Ευρωπαϊκό εξερχόμενο τουρισμό το 2018

Με 4% προβλέπει η εταιρεία ερευνών IPK International να αναπτυχθεί ο εξερχόμενος ευρωπαϊκός τουρισμός το 2018, συνεχίζοντας τη θετική πορεία του 2017. 

Έρευνες

Αμερικανοί τουρίστες: Οι νεαροί YOLO και οι αποφασιστικοί ταξιδιώτες της τρίτης ηλικίας

Ταξίδια εντός της χώρας προτιμά η πλειονότητα των Αμερικανών τουριστών, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Expedia® Media Solutions.

Έρευνες

Αθήνα: Αύξηση της ζήτησης - μείωση της ικανοποίησης των επισκεπτών

Ιδιαίτερη δυναμική επιδεικνύει ο τουρισμός στην Αθήνα και κυρίως η ζήτηση για τα ξενοδοχεία. Ωστόσο, το επίπεδο ικανοποίησης των επισκεπτών μειώνεται με τα θέματα καθαριότητας και ασφάλειας να βρίσκονται στην κορυφή των "παραπόνων" τους.

Σεμινάρια

Πώς να βελτιώσετε το επίπεδο ικανοποίησης των πελατών σας - Δωρεάν webinar από τη Review Pro

Δωρεάν webinar της Review Pro στις 28 Νοεμβρίου αναμένεται να ενημερώσει τους ξενοδόχους για τα απαραίτητα εργαλεία μέτρησης της ικανοποίησης των πελατών τους.

Σεμινάρια

Σεμινάριο Health & Safety στα ξενοδοχεία από το Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου

Ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου (ΣΔΞΡ) διοργανώνει 2ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Health&Safety στα Ξενοδοχεία» για τα μέλη του που θέλουν να ενισχύσουν τις γνώσεις τους πάνω στο θέμα Υγιεινής και Ασφάλειας στις Ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις.

Στατιστικά

UNWTO: Πάνω από 500 εκ.τουρίστες διεθνώς το α' εξάμηνο του 2017

Η δυναμικότερη χρονιά των τελευταίων επτά ετών εξελίσσεται για το διεθνή τουρισμό το 2017, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

Έρευνες

IPK: Άνοδος του τουρισμού πολυτελείας - σημαντικός ο ρόλος του ταξιδιωτικού πράκτορα

Την ανοδική του πορεία συνεχίζει η ανάπτυξη του πολυτελούς τουρισμού τόσο στην Ευρώπη όσο και διεθνώς, σύμφωνα με έρευνα του IPK International, για λογαριασμό της ITB Βερολίνου.

Στατιστικά

Αμερικάνοι Τουρίστες: 8% περισσότερες αφίξεις στην Ευρώπη το 2016

Αύξηση στις αφίξεις των Αμερικανών τουριστών στην Ευρώπη σημειώθηκε το 2016 σε σχέση με το 2015, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αμερικάνικης Στατιστικής Υπηρεσίας.

MOOC

Δωρεάν μαθήματα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων

Το Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ (The University of Qeensland) παρέχει δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα διοίκησης τουριστικών επιχειρήσεων.

Στατιστικά

SETE Intelligence: Αύξηση διεθνών αφίξεων το Σεπτέμβριο

Αύξηση των διεθνών αφίξεων σημειώθηκε το Σεπτέμβριο στα αεροδρόμια της χώρας, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει το Ινστιτούτο ΣΕΤΕ.