Τουριστικό Εργαστήρι

Σεμινάρια

Δωρεάν Webinar από την Trivago και Tnooz για ξενοδόχους

Με τίτλο "Οι ξενοδόχοι χάνουν κρατήσεις με το να μην ενστερνίζονται την τεχνολογία - Δείτε πως" (Hoteliers Are Missing Out on Bookings by Not Embracing Technology - Here's how), η trivago σε συνεργασία με την Tnooz διοργανώνουν δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) στις 8 Ιουνίου.

Στατιστικά
Επισκέψεις ανά Περιφέρεια 2016

Οι πέντε περιφέρειες με τα υψηλότερα τουριστικά μεγέθη το 2016

Πέντε περιφέρειες συγκέντρωσαν τα υψηλότερα τουριστικά μεγέθη, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε, πρόσφατα η Τράπεζα της Ελλάδος για το 2016. 

Μελέτες
Ο κ. Γιώργος Τσακίρης, πρόεδρος και η κα Αγνή Χρηστίδου, γενική διευθύντρια του ΞΕΕ παρουσιάζουν τη μελέτη του ΙΤΕΠ

ΙΤΕΠ: Μικρά, αναβαθμισμένα και στυλοβάτες της απασχόλησης τα ελληνικά ξενοδοχεία

"Ελληνικό ξενοδοχείο είναι το μικρό ξενοδοχείο" διαπιστώνει η ετήσια μελέτη του ΙΤΕΠ που παρουσιάστηκε εχθές από τον κ. Γιώργο Τσακίρη, πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητήριου Ελλάδος. Παράλληλα, εμφανίζονται αυξημένα τα  4αστερα και 5αστερα ξενοδοχεία στην Ελλάδα καθώς επίσης αυξημένα είναι και τα μεγέθη απασχόλησης στον κλάδο.

Στατιστικά
Infographic ICCA Ranking 2016

ICCA: Στην 25η θέση η Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη των συνεδρίων

Τις εξαιρετικές προοπτικές του Συνεδριακού Τουρισμού στην Ελλάδα αποκαλύπτει έκθεση του International Congress and Convention Association (ICCA).

Έρευνες
Μπολ με ιαματικές κρέμες

Άργιλοι, φύλλα μαστίχας Χίου νέα φυσικά προϊόντα στον ιαματικό τουρισμό

Ειδική Έρευνα σε φυσικά προϊόντα της Χίου αξιοποιώντας τα κοιτάσματα Αργίλου της Χίου και τα θερμομεταλλικά νερά αυτής στον ιαματικό - θεραπευτικό τουρισμό. Άρθρο της κυρίας Πηνελόπης Μπραΐλα, διδάκτωρ του Ε.Μ.Π. και ερευνήτρια. 

Στατιστικά

Τράπεζα της Ελλάδας: Μείωση των τουριστικών εισπράξεων το 1o δίμηνο του 2017

Μειωμένα κατά 9 εκ. ευρώ εμφανίζονται τα τουριστικά έσοδα του διμήνου Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2017, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που δημοσίευσε πρόσφατα η Τράπεζα της Ελλάδος. 

Έρευνες
Γυναίκα παίζει με τη θάλασσα

Αύξηση της ικανοποίησης των Γερμανών πελατών της TUI στην Ελλάδα

Βελτίωση των δεικτών ποιότητας στα ελληνικά ξενοδοχεία καταγράφουν οι αξιολογήσεις πελατών της TUI Γερμανίας σε σχέση με πέρυσι. 

Έρευνες
Έρευνα Ικανοποίηση πελατών ξενοδοχείων Θεσσαλονίκης εξώφυλλο

Έρευνα ΕΞΘ: Το προφίλ του τουρίστα που επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη

«Ανεβασμένη» η Θεσσαλονίκη στις προτιμήσεις των τουριστών – Τι δείχνουν τα στοιχεία της σχετικής έρευνας της ΕΞΘ και της GBR Consulting

Στατιστικά

Ταξιδιωτικό Ισοζύγιο: Μείωση εσόδων και αφίξεων τον Ιανουάριο

Μείωση κατέγραψαν οι ταξιδιωτικές εισπράξεις και οι αφίξεις τον Ιανουάριο του 2017 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα το 2016, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που εξέδωσε η Τράπεζα της Ελλάδος.

Μελέτες
Σήμα έξοδος κινδύνου

Ασφάλεια: Πώς οι προορισμοί μπορούν να θωρακιστούν

Στην ασφάλεια τους θα πρέπει να επενδύσουν οι τουριστικοί προορισμοί ανά τον κόσμο καθώς έρευνες δείχνουν ότι αποτελεί τον πιο σημαντικό παράγοντα επιλογής για τους ταξιδιώτες, τη στιγμή μάλιστα που ο κλάδος καταγράφει σημαντική αύξηση. Πώς οι προορισμοί θα μπορέσουν να θωρακιστούν στην κρίση;

Σεμινάρια

Trivago Webinar:Αυξήστε τις κρατήσεις σας με τη χρήση δεδομένων

Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο για τους ξενοδόχους θα πραγματοποιήσει η Trivago σε συνεργασία με την Tnooz, την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017, με θέμα "Αύξηση των κρατήσεων με τη χρήση δεδομένων".