Ζάκυνθος: Αυξημένες οι αφίξεις – μειωμένα τα έσοδα

Οι μειωμένες τιμές των τουριστικών πακέτων και η σμίκρυνση της διάρκειας παραμονής δεν έφεραν τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα στο νησί της Ζακύνθου παρά το γεγονός ότι αυξήθηκαν οι αφίξεις τον μήνα Σεπτέμβριο.

 

Συγκεκριμένα, βάσει των μέχρι στιγμής αποτελεσμάτων του αεροδρομίου της Ζακύνθου, για τον μήνα Σεπτέμβριο 2011, ο μέσος όρος των αφίξεων παρουσιάζει συνολική αύξηση 14,4%, ενώ η συνολική αύξηση των αφίξεων από την αρχή της τουριστικής σεζόν είναι περίπου 8%. 

Κατά 12,74% αυξήθηκαν οι αφίξεις από τη Μ.Βρετανία ενώ παράλληλα οι χώρες της Κεντρικής Ευρώπης (Γερμανία Ελβετία, Ολλανδία, Αυστρία) παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση, από 14,92% έως 71,40%. Οι Σκανδιναβικές χώρες επίσης παρουσιάζουν αύξηση, όπου ιδιαίτερα η Νορβηγία παρουσιάζει μεγάλη αύξηση 70,89%. Η Σλοβενία, επίσης, παρουσιάζει αρκετά μεγάλη αύξηση 57,58%. Από τις Ανατολικές χώρες, η Ρωσία και η Πολωνία, παρουσιάζουν θεαματική αύξηση των επισκεπτών, με ποσοστά 67,16% και 30,65% αντίστοιχα. 

Ωστόσο, παρά τις εντυπωσιακές αυξήσεις, όπως αναφέρει η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ζακύνθου, κα Χριστίνα Τετράδη, σε ανακοίνωσή της, “οι αφίξεις αποτελούν «πλασματικό» νούμερο και σε συνδυασμό με τις μειωμένες διανυκτερεύσεις/διάρκεια παραμονής και τις μειωμένες τιμές συμβολαίων και την αντίστοιχη μείωση του επιπέδου της αγοραστικής κίνησης, τότε δυστυχώς τα οικονομικά αποτελέσματα είναι αρνητικά.”

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.