ΙΝΣΕΤΕ: Αυξήθηκαν οι αεροπορικές αφίξεις τον Ιανουάριο.

stockvault-graph-report-indicates-business-statistic-and-diagramweb

Αύξηση των αεροπορικών και μείωση των οδικών αφίξεων σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2019 έναντι του Ιανουάριου του 2018, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε πρόσφατα το ΙΝΣΕΤΕ.

Σύγκεκριμένα:

  • στα κυριότερα αεροδρόμια καταγράφηκε αύξηση των διεθνών αφίξεων από 341 χιλ. σε 376 χιλ. (+10,4%). Αύξηση παρατηρήθηκε τόσο στην Αθήνα από 250 χιλ. σε 272 χιλ. (+8,7%), όσο και στα περιφερειακά αεροδρόμια (κυρίως Θεσσαλονίκη) από 91 χιλ. σε 104 χιλ. (+15,2%).
  • οι διεθνείς οδικές αφίξεις, μειώθηκαν τον Ιανουάριο του 2019 από 628 χιλ. σε 462 χιλ. (-26,5%).

Αύξηση κατέγραψαν τόσο οι αφίξεις (+10,8%) όσο και οι ταξιδιωτικές εισπράξεις (+10,1%) της Έρευνας Συνόρων της ΤτΕ, για το 2018 έναντι του 2017. Αύξηση παρουσίασαν οι αφίξεις και οι εισπράξεις τόσο από την Ευρωζώνη, όσο και από τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, αλλά και από τις χώρες εκτός ΕΕ.

Δείκτης αεροπορικών αφίξεων εσωτερικού
Τον Ιανουάριο του 2019, καταγράφηκαν 476 χιλ. αεροπορικές αφίξεις εσωτερικού παρουσιάζοντας αύξηση +7,6% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2018 που καταγράφηκαν 443 χιλ. αεροπορικές αφίξεις εσωτερικού.

Δείκτες Ποιότητας Ξενοδοχείων

Τον Ιανουάριο του 2019, η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στο γενικό δείκτη ικανοποίησης (GRI) των ξενοδοχείων με 86,4% ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ισπανία με 84,8% και στην τρίτη η Κύπρος με 84,6%. Ακολουθούν η Κροατία στην τέταρτη θέση με 84,5% και η Ιταλία στην πέμπτη με 84,1%. Η Τουρκία κατέγραψε γενικό δείκτη ικανοποίησης 81,6% ενώ στην τελευταία θέση βρέθηκε η Γαλλία με 80,2%.

Μεταξύ των ελληνικών προορισμών, την υψηλότερη βαθμολογία κατέγραψαν η Ήπειρος (91,4%) και οι Κυκλάδες (89,7%). Μεταξύ των κατηγοριών, την υψηλότερη βαθμολογία κατέγραψαν τα ξενοδοχεία 5 αστέρων (91,5%).

Ζήτηση ξενοδοχειακών υπηρεσιών από το εξωτερικό

Τον Ιανουάριο του 2019, η κύρια αγορά για την Ελλάδα ήταν η ιταλική και ακολούθησαν η γερμανική και η βρετανική. Στην τέταρτη θέση βρέθηκε η αγορά των ΗΠΑ και στην πέμπτη θέση εμφανίζεται η αγορά της Πολωνίας.

Οι τιμές των ελληνικών ξενοδοχείων, παρά τις ανοδικές τάσεις, και σύμφωνα με τα στοιχεία της trivago, κινούνται στους περισσότερους προορισμούς σε ανταγωνιστικά επίπεδα, συγκρινόμενες με τις τιμές των ξενοδοχειακών μονάδων αντίστοιχων προορισμών του εξωτερικού.

Αξιοσημείωτη είναι η μείωση της ζήτησης των παραδοσιακών αγορών μας (Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία) για τους παραδοσιακούς προορισμούς της Ελλάδας.

Ζήτηση ξενοδοχειακών υπηρεσιών από την Ελλάδα

Τον Ιανουάριο του 2019, στην πρώτη θέση προτίμησης της ελληνικής αγοράς βρίσκεται η Αθήνα και στη δεύτερη η Θεσσαλονίκη. Ακολουθούν 7 χειμερινοί προορισμοί: η Αράχωβα, τα Καλάβρυτα, τα Ιωάννινα, το Λουτράκι, τα Τρίκαλα Κορινθίας, η Πορταριά και το Μέτσοβο. Στη δέκατη θέση βρίσκεται το Ναύπλιο.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.