Έρευνα

Έρευνες

ETC: Η Κινέζικη τουριστική αγορά αλλάζει – Είναι έτοιμοι οι Ευρωπαϊκοί προορισμοί;

Η Κινεζική τουριστική αγορά εξερχόμενου τουρισμού, όχι μόνο αυξάνεται σε μέγεθος αλλά επιπλέον ωριμάζει και διαφοροποιείται ολοένα και περισσότερο. 

Έρευνες

Ο φόρος διαμονής στην Ελλάδα, στις ανταγωνίστριες χώρες και στον κόσμο

Ξεκίνησε από τη Γαλλία, επεκτάθηκε σε όλες, σχεδόν, τις ανταγωνίστριες χώρες, εκτός από την Τουρκία και αναμένεται να έρθει και στην Ελλάδα από 1 Ιανουαρίου 2018. 

Έρευνες
Γιωργος Τσακιρης - Προντζας-παρουσίαση μελέτη Grant Thornton

ΞΕΕ: Απώλειες σε έσοδα και θέσεις εργασίας από το φόρο διαμονής

Σε 340 εκατ. ευρώ και 6.174 θέσεις εργασίας, υπολογίζονται  οι απώλειες στην οικονομία από την επιβολή του φόρου διαμονής, σύμφωνα με έρευνα της Grant Thornton για λογαριασμό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ).

Έρευνες

Επαγγελματικά Ταξίδια: Τι δυσκολεύει όσους ταξιδεύουν για δουλειές

Ο χρόνος που περνούν στη μετακίνησή τους, είναι το πιο δύσκολο σημείο για όσους ταξιδεύουν για δουλειές, σύμφωνα με έρευνα του GBTA Foundation.

Έρευνες
Κινέζοι τουρίστες

Κινέζοι τουρίστες: 13% αύξηση στα ταξίδια στο εξωτερικό το 2016

Στην τέταρτη μεγαλύτερη αγορά εξερχόμενου τουρισμού αναδεικνύεται για το 2016 η Κίνα. Πόσοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό, οι δημοφιλείς προορισμοί και οι προτιμήσεις τους.

Έρευνες
Μπολ με ιαματικές κρέμες

Άργιλοι, φύλλα μαστίχας Χίου νέα φυσικά προϊόντα στον ιαματικό τουρισμό

Ειδική Έρευνα σε φυσικά προϊόντα της Χίου αξιοποιώντας τα κοιτάσματα Αργίλου της Χίου και τα θερμομεταλλικά νερά αυτής στον ιαματικό - θεραπευτικό τουρισμό. Άρθρο της κυρίας Πηνελόπης Μπραΐλα, διδάκτωρ του Ε.Μ.Π. και ερευνήτρια. 

Έρευνες
Γυναίκα παίζει με τη θάλασσα

Αύξηση της ικανοποίησης των Γερμανών πελατών της TUI στην Ελλάδα

Βελτίωση των δεικτών ποιότητας στα ελληνικά ξενοδοχεία καταγράφουν οι αξιολογήσεις πελατών της TUI Γερμανίας σε σχέση με πέρυσι. 

Έρευνες
Έρευνα Ικανοποίηση πελατών ξενοδοχείων Θεσσαλονίκης εξώφυλλο

Έρευνα ΕΞΘ: Το προφίλ του τουρίστα που επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη

«Ανεβασμένη» η Θεσσαλονίκη στις προτιμήσεις των τουριστών – Τι δείχνουν τα στοιχεία της σχετικής έρευνας της ΕΞΘ και της GBR Consulting

Έρευνες
Κρουαζιερόπλοιο πλέει στη θάλασσα

CLIA: 52% αύξηση στους επιβάτες κρουαζιέρας στην Ελλάδα

Σημαντική αύξηση 52% στους επιβάτες κρουαζιέρας στην Ελλάδα καταγράφει για το 2016 η ετήσια έρευνα της Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιέρας (CLIA), σημειώνοντας ανάκαμψη της ελληνικής αγοράς με 24.000 επιβάτες. Θετικό αναμένεται και το 2017, με την άφιξη 26 νέων πλοίων.

Έρευνες
Ρομπότ

Τα ρομπότ θα κατακτήσουν τα ξενοδοχεία ως το 2020;

Τα ρομπότς έχουν κάνει δυναμική είσοδο στις τουριστικές επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια  συμπληρώνοντας ή και αντικαθιστώντας σε κάποιες περιπτώσεις τον άνθρωπο. Ποια η αποδοχή από τους ταξιδιώτες και ποιες οι προκλήσεις για το ανθρώπινο δυναμικό.

Έρευνες
Ουρανοξύστης

Οι καλύτεροι προορισμοί για μια διεθνή καριέρα το 2017

Έρευνα της HSBC “Expat Explorer” αποκαλύπτει ότι η Ευρώπη είναι η καλύτερη γεωγραφική περιοχή για καριέρα στο εξωτερικό.

Έρευνες
Ο τουρισμός το 2017 υπό το φόβο της τρομοκρατίας

Ο τουρισμός το 2017 υπό το φόβο της τρομοκρατίας

Σε ποιο ασφαλείς προορισμούς προωθείται η πλειονότητα των τουριστών παγκοσμίως ενώ ένα σημαντικό ποσοστό σκέφτονται να μην ταξιδέψουν υπό το φόβο νέων τρομοκρατικών επιθέσεων.